Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Gezond in je hangmat liggen

Slapen in een hangmat is gezond. In Yucatan, Mexico slaapt bijna iedereen elke nacht in zijn Mexicaanse hangmat. Belangrijk is wel  dat je in de hangmat de juiste houding aanneemt. In een hangmat lig je niet in de lengte, want dan lig je in de vorm van een banaan, en dat is zeker niet goed voor je rug. Ook niet overdwars, want ook dan lig je niet recht met je rug.

 

Je raadt het al : de beste houding in je hangmat is schuin. Om deze houding te bereiken ga je met je rug voor het midden van de hangmat staan. Je pakt met je ene hand de achterkant van de hangmat en met de andere hand de voorkant van je hangmat. Vervolgens trek je de hangmat uit elkaar en gaat in het midden zitten. Dan ga je vervolgens schuin liggen. Even zelf proberen wat precies de juiste positie is. Zie ook op onze site het onderwerp in een hangmat stappen.

Je zult merken dat je rug nu min of meer in een rechte lijn ligt. Dit is een houding die je de hele nacht kunt volhouden.

Het zal duidelijk zijn dat om goed schuin in een hangmat te kunnen liggen de hangmat voldoende breed moet zijn. We adviseren voor volwassenen dan ook een minimale breedte van 140 cm.

Onze kleinste Mexicaanse hangmat, maat Basis, is dus eigenlijk te klein voor langdurig gebruik. We raden deze hangmat dan ook aan voor kinderen, kleine personen en voor kortdurende gebruik. Bijvoorbeeld tijdens vakanties. Deze hangmat is door zijn kleine formaat namelijk eenvoudig mee te nemen.

Alle andere Mexicaanse hangmatten zijn voldoende breed om comfortabel in te kunnen liggen. Braziliaanse hangmatten verkopen we alleen vanaf een breedte van 140 cm.

 

 

http://www.icolori-hangmatten.nl