Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Alles over het fenomeen Reiki

Als je zelf bezig bent met spiritualiteit en een holistische levensstijl, dan heb je misschien al van Reiki gehoord. Reiki is een Oosters concept en geneeswijze die steunt op het geloof dat energieblokkades in het lichaam ervoor kunnen zorgen dat ziekte en aandoeningen optreden.

Het doel van Reiki? Er door middel van de handen voor zorgen dat deze energiestroom doorheen het lichaam weer vrij wordt, waardoor de lichamelijke en/of psychologische klachten verdwijnen!

De rol van energiestromingen bij onze gezondheid, volgens Reiki

Reiki wordt vaak gezien als een alternatieve geneeswijze, en wordt doorgaans in twee varianten opgedeeld. Bij de Westerse Reiki vooral de handen gebruikt om het lichaam van een persoon meer levensenergie te geven, en dat verklaart meteen de betekenis van het woord Reiki:

Rei: geest of ziel
Ki: energie of levenskracht

Een andere benaming in het Westen is ook wel universele levensenergie, of ‘het leven’. Als Reiki wordt toegepast door een Reiki beoefenaar, dan krijgen het lichaam én de geest de kans om sneller te genezen.

Het lichaam én de geest zijn een geheel

Het uitgangspunt van deze vorm van genezing is dat zowel het lichaam als de geest deel uitmaken van een groter geheel, en dat ze nauw met elkaar verbonden zijn. Ziekte kan niet louter gezien worden als iets lichamelijk of geestelijk: in de meeste gevallen is het beide. Reiki speelt daar op in, en probeert de levensenergieën in het lichaam van een persoon te manipuleren om blokkades vrij te maken.

Het gevolg daarvan is dat ziektes verdwijnen, maar ook dat psychologische aandoeningen verbeteren. Reiki wordt in het Westen doorgaans aangeleerd in verschillende fases, die de beoefenaar in kwestie steeds meer controle geven over zijn of haar energie, die met de handen worden doorgegeven. Op die manier kan Reiki heilzame effecten hebben op lichaam en geest!