Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

De werkzaamheden van een therapeut/psycholoog

Bij sprake van oververmoeidheid, een burn out, faalangst, werkstress en andere klachten, wordt het vaak aangeraden een psycholoog op te zoeken. Verspreid door Nederland zijn er veel ervaren psychologen te bereiken om eventuele klachten mee te bespreken en te verhelpen.

Een psycholoog den haag of psycholoog alphen aan de Rijn; door heel Nederland zijn de gespecialiseerde therapeuten te bereiken. Aan de hand van een passende therapie kunnen klachten worden verholpen en de verergering van de klachten worden voorkomen. Toch is het voor velen prettig geïnformeerd te worden wat de therapiesessies inhouden en welk werk psychologen verrichten.

Werkzaamheden

Psychologen behandelen cliënten met een psychische aandoening, stoornis of andere mentale problemen. Aan de hand van de opgestelde diagnose wordt de cliënt begeleidt in de behandeling van het probleem of de stoornis. De diagnose wordt opgesteld op het op het gebied van gedragsmodificatie of geestelijke gezondheid. In de meeste gevallen bestaan de behandelingen uit persoonlijke gesprekken, waarbij soms ook de omgeving van de cliënt betrokken wordt en de kans op groepstherapie ook aanwezig is.

Wanneer naar een psycholoog?

Een psycholoog is bij vrijwel alle problemen rondom geestelijke gezondheid en psychische stoornissen te bereiken. Aan de hand van de situatie en klachten zal de diagnose worden opgesteld. Bij sprake van ernstige psychische problemen, zal een psychiater geraadpleegd moeten worden.

Therapiesessie

Een therapie is altijd spannend, vooral de eerste afspraak. Gelukkig stellen de betrokken en ervaren therapeuten de cliënten gerust, waardoor de sessies als prettig worden ervaren. De klachten komen bij veel andere cliënten voor, maar elk persoon is uniek. De eerste afspraak is vooral nodig om, als therapeut, inzicht te krijgen in de huidige situatie. Het oplossen van de psychische problemen wordt vrij snel duidelijk, waardoor de cliënt en therapeut bij de eerste sessie al oplossingsgericht aan de slag zullen gaan.

http://piekerpoli.nl