Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

De voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Het milieu wordt een steeds groter begrip in de maatschappij. Door de toenemende snelheid van klimaatverandering en de vele vervuiling dat het volk de natuur brengt; men lijkt er steeds meer bewust van te zijn. Er wordt dan ook op vele gebieden rekening gehouden met de schade het brengt aan de natuur en indirect aan de mensheid.

Naast elektrische auto’s, energie opwekken via de zon en biobrandstof voor vliegtuigen vinden er ook kleiner gebied aanpassingen plaats om vervuiling tegen te gaan. Zo wordt er in de industrie van schoonmaakmiddelen plek gemaakt voor ecologische schoonmaakmiddelen. Een groothandel schoonmaakartikelen bieden vaak verschillende soorten aan van deze middelen. Helaas is het velen nog niet duidelijk wat het begrip ‘ecologisch’ precies inhoudt en wat het bijdraagt aan het milieu.

Begrip

Het woord ecologisch duidt aan dat het product geen chemische stoffen bevat, waardoor het biologisch afbreekbaar is. Door deze reden zijn ze dus onschadelijk voor het milieu. Bij traditionele schoonmaakmiddelen is dit helaas niet het geval; de chemische stoffen in de traditionele producten zullen gedurende de afbreking in het milieu terecht komen, bijvoorbeeld doordat het overgebleven sop buiten wordt weggegooid of door weg wordt gespoeld via het toilet.

Gezondheid

Naast een bijdrage aan het milieu, is het gebruik van ecologische producten ook beter voor het eigen lichaam en de gezondheid. Chemische schoonmaakmiddelen, waarover traditionele producten beschikken, bevatten vele schadelijke stoffen. De stoffen kunnen leiden tot huidirritaties of luchtwegproblemen. Een verkeerd gebruik van de chemische middelen kan zelfs fataal zijn. Gedurende een schoonmaak met ecologische producten zal een inademing geen gevaar zijn en bovendien zal de huid niet irriteren.

Kleding

Na een grote schoonmaakbeurt is een outfit vol bleekvlekken vaak het gevolg. Helaas zijn de kledingstukken niet meer te redden en zullen het leven voortzetten in de prullenbak. Ecologische producten bevatten geen agressieve ingrediënten, waaronder bleek. Hierdoor zullen kledingstukken weer netjes terug de kast ingaan na een schoonmaakbeurt.

http://fayon.nl