Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Verschillende soorten voeding voor de hond

De markt is verrijkt met verschillende soorten hondenvoer. Een goede selectie maken van de juiste voeding is lastig, wanneer het baasje geen goed beeld heeft over de eigenschappen van de soorten.

Het onderscheid in hondenvoeding wordt vaak gebaseerd op de leeftijd, het ras en de eventuele voedingsbehoeften van de viervoeter. Hieronder zullen de verschillende soorten voeding in kaart worden gebracht om de keuze te vergemakkelijken.

Droogvoer

Droogvoer, oftewel hondenbrokken, bevat opmerkelijk weinig vocht, waardoor dit soort voer lang houdbaar is. Het is wel de adviseren de voeding na opening binnen de komende twee maanden te consumeren. De kwaliteit van het voer wordt berust op het aandeel aan proteïnen; veel granen en plantaardige proteïnen zullen laag scoren in kwaliteit. Deze ingrediënten kunnen leiden tot huidproblemen of een obstakel in de spijsvertering.

Natvoer

Natvoer wordt vaak aangeboden in blik of zakjes. De naam is te verklaren door het hoofdingrediënt; het voer bestaat voor 70% tot 90% uit water. Natvoer staat bekend om de sterke geur, waardoor de voorkeur van honden snel uitgaat naar dit soort voer. Enkel natvoer serveren zal in een later stadium leiden tot problemen, door het gemis van tandverzorging. Door het natvoer af te wisselen met droogvoer zal dit probleem worden voorkomen en zal de viervoeter volledig gevoed worden.

Vers vlees

Onder andere BARF en KVV vallen onder de categorie ‘vers vlees’. Bij dit soort voeding wordt gebruik gemaakt van vlees dat ook bij de mens geconsumeerd wordt, waardoor dit vlees van hoge kwaliteit is. Om de hond voldoende vezels binnen te laten krijgen, wordt het aangeraden het vlees af te wisselen met vlokkenvoer. Bij deze afwisseling moet rekening gehouden met de benodigde voedingsstoffen van de hond, om ondervoeding te voorkomen.  

 

http://ydolo.be