Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Dokter Maarten Doornaert

Over Dr. Doornaert

  1. erkend plastisch, esthetisch en reconstructief chirurg. Als staflid in het Sint-Elizabeth Ziekenhuis te Zottegem werkt hij samen met een team van hoogopgeleide collega-specialisten. Daarnaast heeft hij ook een privépraktijk in Gent. Vanuit het Medisch Centrum Maaltebrugge begeleidt zijn team patiënten met esthetische wensen op een uiterst persoonlijke en professionele manier. Zo verloopt zelfs de moeilijkste ingreep steeds op een vlotte en veilige manier.

 

 

Esthetische en reconstructieve behandeling van lichaam en gelaat

De diverse esthetische en reconstructieve behandelingen die Dr. Doornaert uitvoert, gaan van lichte ingrepen onder plaatselijke verdoving tot ingrijpende chirurgie in samenwerking met een team van specialisten. Onder de deskundige leiding van Dr. Doornaert worden zo de volgende werkgebieden aangepakt:

–        Gelaatsbehandelingen

–        Specialistische borstchirurgie

–        Body contouring

–        Reconstructieve chirurgie

 

 

De correcte keuze

Elke vorm van esthetische of reconstructieve behandeling begint met een voorafgaand gesprek. Daarin bespreekt de arts samen met de patiënt de risico’s van de ingreep. Ook gaat men na of de patiënt realistische verwachtingen heeft. Het is zeer belangrijk om grondig en goed geïnformeerd te zijn. Dat voorkomt immers verrassingen achteraf. Voordat ook maar iets wordt ondernomen, moeten de patiënt en de arts volledig op dezelfde lijn zitten.

 

Facelift zonder litteken

Een verouderde huid heeft enkele onderliggende oorzaken. Letterlijk en figuurlijk. Het bind- en vetweefsel in en onder de huid verdwijnt, waardoor de huid er dun en ingevallen uitziet. Bij een facelift zonder litteken maakt men gebruik van botox, laser, chemische peel of fillers. Diepere groeven pakt men aan met lipofilling. Zo wordt een liftend effect verkregen, zonder incisie of litteken. De ingreep gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving.

 

Botox rimpels

Lachen, huilen, praten: we zetten onze gelaatsspieren voortdurend stevig aan het werk! Door die spieren vaak te gebruiken, gaat de huid erboven echter na een tijdje zogenaamde expressierimpels vertonen. Een onbewust, natuurlijk en heel normaal proces. Maar ook een teken van ouderdom. Een injectie met Botox, een spierverslappend middel, is heel populair om die tekenen van veroudering aan te pakken. Door de stof in zeer kleine hoeveelheden in de gelaatsspieren in te spuiten, gaan de bovenliggende rimpels vervagen of helemaal verdwijnen. De behandeling is nagenoeg pijnloos en het effect is heel snel zichtbaar.

 

Esthetische chirurgie van het gelaat

Ooglidcorrecties behoren tot de meest gevraagde ingrepen binnen de plastische chirurgie. Veroudering in het gelaat is immers vaak erg opvallend ter hoogte van de oogleden. Een ooglidcorrectie geeft de patiënt opnieuw een klare, frisse blik. Kin- en neuscorrecties worden ook vaak uitgevoerd. Deze ingrepen gebeuren bij voorkeur onder algemene verdoving. Bij een wenkbrauwlift wordt vooral de buitenste helft van de wenkbrauwen discreet gelift. Het resultaat is een open blik met een jeugdige uitstraling. Een plaatselijke verdoving volstaat in de meeste gevallen. Tenslotte behoort ook een oorcorrectie tot de mogelijkheden.

 

Body contouring

Bij body contouring hebben we het overingrepen die de lichaamsvorm(en) veranderen. Via liposuctie wordt het overtollige vet in de klassieke zones (heupen, buik, bovenbenen, hals, armen, …) verwijderd, en dat zonder zichtbare littekens. Soms volstaat liposuctie echter niet en is er bijkomend een correctie van het betreffende lichaamsdeel nodig. Arm– of dijliften en buikwandcorrecties zijn slechts enkele voorbeelden van body contouring. In samenspraak met Dr. Doornaert wordt steeds de geschikte techniek besproken.

 

Reconstructies en correcties

Soms is een meer ingrijpende chirurgie gewenst. Dat is bijvoorbeeld zo bij

–        borstreconstructies na borstkanker

–        reconstructies na ongevallen

–        littekencorrecties

–        nabehandeling bij huidkanker

–        diepgaande facelifts en botchirurgie (verplaatsing van aangezichtsspieren en botaanpassing)

De chirurgische ingrepen vinden plaats onder volledige verdoving en worden door een team van specialisten uitgevoerd. De patiënt moet bovendien een tijdje in het ziekenhuis blijven.

 

Borstreconstructie flap

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. De aandoening houdt vaak helaas ook in dat er een borst moet worden weggenomen. Sommige vrouwen hebben bovendien een genetische aanleg voor borstkanker. Patiëntes met deze genetische belasting kiezen doorgaans voor een preventieve verwijdering van de borst(en), die nadien wordt gerecreëerd met een borstreconstructie met flap. In samenspraak met de arts wordt steeds de geschikte techniek of combinatie van technieken besproken.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de verschillende behandelingen? Of wenst u een afspraak bij Dr. Doornaert? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag verder.

http://www.drdoornaert.be/