Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

BHV cursus

Word BHV’er en draag bij aan de veiligheid op de werkvloer!
Het is bij Arbowet verplicht dat ieder bedrijf doeltreffende maatregelen neemt op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV) en daartoe moet er in ieder bedrijf minimaal een bedrijfshulpverlener (BHV’er) opgeleid zijn.

Waarom is een cursus BHV belangrijk?

Het kan zomaar gebeuren dat er ineens een ongeval plaatsvindt op de werkvloer. Dan is het belangrijk als u of een collega van u weet hoe er snel en adequaat gereageerd moet worden om de situatie zoveel mogelijk onder controle te krijgen, voordat de hulpdiensten arriveren (mocht dat nodig zijn). Dat is niet alleen fijn voor degene die in het ongeval verzeild raakt, maar ook voor u en uw collega’s, klanten of gasten. Voor bedrijven is het daarom verplicht om één of meer BHV’ers op te leiden. Dit kan door middel van het volgen van een BHV cursus te volgen.

Wat houdt de cursus BHV in?

De cursus BHV bestaat uit drie onderdelen. In het eerste onderdeel leert u Eerste Hulp te verlenen in verschillende situaties en hoe u levensreddende handelingen moet ondergaan. U leert onder meer hoe u iemand kunt reanimeren en hoe u een AED kunt gebruiken bij iemand met een hartstilstand. Het tweede onderdeel gaat in op brandbestrijding: hoe beperk en bestrijd ik een beginnende brand? Het laatste onderdeel gaat over ontruiming en communicatie. U leert hoe u een gebouw moet ontruimen en hoe u kunt communiceren met elkaar en met hulpdiensten in dergelijke situaties. De cursus BHV is een combinatie tussen theorie en veel praktijkvoorbeelden en -oefeningen. De cursus wordt afgesloten met een theoretisch examen. Via arehbo.nl kunt u verschillende BHV cursussen volgen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de cursus BHV online te volgen, waarna een praktijkdag en examens volgen. Verder is een herhalingscursus BHV ook mogelijk, om uw kennis wat op te frissen.