Reikimagazine
Image default
Gezondheid

Hoe werkt een Reiki behandeling?

Reiki is een oude methode van genezen die valt onder de complementaire gezondheidszorg. Deze alternatieve vorm van genezing is gericht op het energetische lichaam, in plaats van op het fysieke lichaam. Een Reiki behandeling richt zich dus op de energiebalans in het lichaam, bijvoorbeeld op de balans van de chakra’s, afhankelijk van de specialisatie van de Reiki therapeut. Het idee achter deze behandeling is dat er energie door ieder mens stroomt en dat deze geblokkeerd kan raken of kan verminderen. Vanuit deze vermindering of blokkades kunnen ziektes gaan ontstaan. Lees hieronder hoe een Reiki behandeling deze blokkades of vermindering aan kan pakken.

De behandeling zelf

Bij een Reiki behandeling ligt de cliënt op een behandeltafel, zoals bijvoorbeeld een massagetafel. De Reiki behandelaar plaatst vervolgens de handen op of net boven het lichaam van de ontvanger. Een behandelaar kan allerlei verschillende technieken gebruiken om blokkades op te sporen en de energiestroom te bevorderen, en dit is afhankelijk van de opleiding en expertise van de behandelaar. www.zoma-opleidingen.nl biedt dergelijke opleiding aan, waarbij je kennis krijgt van verschillende technieken en hun werkingen. Ze bieden verschillende Reiki cursussen aan en zelfs een opleiding tot Reiki trainer.

De toepassing van kristallen en stenen

Bij een Reiki behandeling worden er soms kristallen en stenen gebruikt, als hulpmiddel om de energie te sturen en te verbeteren. Een behandelaar plaatst de kristallen of stenen op meerdere plekken op het lichaam van de ontvanger, om de energiestroom van het lichaam te bevorderen. Er worden niet zomaar willekeurige stenen gebruikt, want ze hebben allemaal hun eigen karaktereigenschappen en krachten. Hierdoor kunnen bepaalde kristallen of stenen bepaalde aspecten van de gezondheid ondersteunen. Zo wordt rozenkwarts bijvoorbeeld gebruikt om gevoel van liefde en compassie te stimuleren. Voornamelijk worden stenen en kristallen ingezet voor de chakra’s in het lichaam om deze te harmoniseren. 

Een non-invasieve behandeling

Een Reiki behandeling is non-invasief, dat wil zeggen dat je lichaam niet onder fysieke druk komt te staan, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een massage. Je kunt als ontvanger van een Reiki behandeling wel allerlei sensaties ervaren op het lichaam, zoals tintelingen bijvoorbeeld of diepe ontspanning, maar in principe blijft het bij lichte sensaties. Reiki wordt soms gebruikt als behandeling aanvullend op traditionele geneeskunde, zoals medicijnen of een reguliere behandeling van een arts. Dit komt omdat Reiki behandelingen een erg positief effect kunnen hebben op het verminderen van stress en pijn, en op het verbeteren van de ontspanning en het algemene welzijn van anderen.