Reikimagazine
Image default
Gezondheid

Tanden trekken onder narcose is soms noodzakelijk

In de meeste gevallen is het niet nodig om tanden te trekken onder narcose. Hoewel het laten trekken van tanden of kiezen een vervelende ervaring is, voldoet plaatselijke verdoving om de pijn te verminderen. Maar voor patiënten die veel angst hebben voor dit soort ingrepen, is het een ander verhaal. Bij hen kunnen soms helemaal geen tanden worden getrokken als ze bij bewustzijn zijn: de angst maakt dit onmogelijk. In dat geval is tanden trekken onder narcose de enige oplossing. Bent u bang voor de tandarts, en wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

Wat zijn de voor- en nadelen van tanden trekken onder narcose?

De meeste tandartsen brengen patiënten niet onder volledige narcose. Daarvoor moet u bij een specialist zijn. Bij Tandartsenpraktijk St. Jozef kunt u terecht als u een speciale behandeling nodig heeft. Wat zijn de voor- en nadelen van zo’n behandeling?

Geen stress, geen angst

Angst voor de tandarts kan heel diepgeworteld zijn. Dat is soms verhinderend: mensen laten hun gebit liever verloederen dan naar de tandarts te gaan. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar als u onder volledige narcose bent, merkt u helemaal niets van de behandeling. Dat geeft veel patiënten rust. De gedachte dat ze niets gaan merken van de behandeling, neemt de angst voldoende weg. Zo kunnen ook mensen met veel angst noodzakelijke behandelingen ondergaan.

Extra kosten voor narcose bij de tandarts

Om een patiënt volledig onder narcose te brengen, moet een tandarts een aparte specialisatie hebben. De kosten voor narcose bij de tandarts zijn dan ook relatief hoog. En helaas vergoeden veel verzekeraars deze kosten van narcose bij de tandarts niet. U zult deze dus zelf moeten betalen, mocht u een dergelijke behandeling nodig hebben. Voor meer informatie over de precieze kosten die hiermee gemoeid zijn, kunt u het beste contact opnemen met een tandarts die hierin gespecialiseerd is. Wilt u meer informatie over kosten voor narcose bij tandarts? Neem dan contact op met  Tandartsenpraktijk St. Jozef.