Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Een gelukkiger mens door mindfulness

Je wilt meer uit het leven halen. Vast patronen slijten in, verwachtingen zijn hoog, de agenda zit bomvol, je moet een lieve ouder zijn, een aantrekkelijke partner en sociaal zijn. Je werkt, hebt misschien de zorg voor kinderen, mogelijk ben je mantelzorger want ook dat wordt steeds gebruikelijker en je bent op. Moe, uitgewerkt en uitgeblust. Je raakt sneller geïrriteerd en geëmotioneerd. Je vraagt je af hoe lang je dit nog vol houdt. Fouten op het werk komen veelvuldiger voor omdat concentreren lastig wordt. Zo maar wat voorbeelden van een overbelaste goedwillende burger. Je weet dat het anders moet maar hoe pak je dat aan? Lees dan vooral verder.

Verandering begint bij jezelf

Mindfulness kan de oplossing bieden. Je hoeft geen maandenlange training of therapie te volgen maar met een (meestal) acht-weekse training mindfulness kan je het verschil al maken. Met mindfulness leer je hoe je jezelf weer terug kan krijgen. Hoe ga je om met de taken die je uitvoert? Waar zit je geest? Ben je met je hoofd wel bij datgene wat je aan het doen bent? Ervaar je werkelijk in het moment of ben je altijd tien stappen vooruit aan het denken? Het weer leren om in het moment te leven, en om contact te maken met de wereld om je heen zul je langzaam maar zeker verandering gaan ervaren.

Verander je leven vandaag nog met mindfulness

Het fijne van mindfulness is dat het een te overzien traject is. Wel moet je huiswerk en opdrachten doen. Vaste patronen veranderen door iets anders lukt alleen wanneer er veel geoefend wordt. De trainingsgroepen varieeren. Door middel van een intakegesprek wordt bekeken waar jij het beste past. Mindfulness Zutphen heeft inmiddels jarenlange ervaring en hebben veel mensen hun gedrag zien veranderen. Heb je zin om je beter te voelen? Neem dan eens vrijblijvend contact met ze op.

https://www.tanneverhulst.nl