Reikimagazine
Image default
Beauty en verzorging

Zo gezond is een massage

Zitten je spieren regelmatig vast, of voelen ze pijnlijk aan? Dit kan een fysieke oorzaak hebben, bijvoorbeeld doordat je te zwaar hebt gesport, of slaapt op een matras dat niet goed ligt. Maar vaak speelt er ook een mentale component mee. Stress kan bijvoorbeeld ook zorgen voor die pijnlijke, verkrampte spieren. Een massage kan helpen om die klachten te verminderen. En wist je dat masseren nog veel meer gezondheidsvoordelen heeft?

Maak gelukshormonen aan

Of je nu kiest voor een healing massage, een sportmassage of een andere massagetechniek: depressieve gevoelens kunnen er door verminderen. De aanrakingen zorgen er namelijk voor dat je lijf gelukshormonen aanmaakt, zoals oxytocine en serotonine. Ook zorgt de massage ervoor dat je hartritme lager wordt. En heb je last van een hoge bloeddruk? Maak dan zeker een afspraak voor een massage, want die kan ook helpen om je bloeddruk te verlagen.

Verbeter je immuunsysteem

Als je immuunsysteem minder goed functioneert, heb je minder weerstand tegen ziekten. Stress kan een negatief effect hebben op je immuunsysteem. Vandaar dat veel mensen in tijden van stress vatbaarder zijn voor bijvoorbeeld griep en verkoudheid. Een gezond leefpatroon helpt om je immuunsysteem op peil te houden. Jezelf regelmatig laten masseren past heel goed in dat gezonde patroon. Door bijvoorbeeld een intuïtieve massage zal je lijf afvalstoffen sneller en makkelijker af kunnen voeren. Dit kost daardoor minder energie, waardoor je die voor andere dingen kunt gebruiken.

Slapen als een roos

Een massage heeft een ontspannend effect. Vaak voel je die ontspanning al tijdens de massage. Je kan er zelfs slaperig van worden. Maar wist je dat dat ontspannende effect nog veel langer merkbaar blijft? Het kan er zelfs voor zorgen dat je beter slaapt. Door het masseren zijn zowel je lijf als je hoofd meer ontspannen. Lig je ’s nachts vaak te piekeren, of lukt het je niet om een goede slaaphouding te vinden? Boek een massage en ontdek de positieve effecten. Of je nu kiest voor reiki in Rotterdam, een intuïtieve massage in Drenthe, of een hotstone massage in een andere plaats: geniet en ervaar de gezondheidsvoordelen!