Reikimagazine
Image default
Aanbiedingen

Wat moet je doen als je baby leert lopen?

De eerste stapjes van een baby zijn een mooi moment om bij stil te staan. Dit moment is een mooie mijlpaal, alleen moet je nu ook met deze verandering verschillende dingen. Zo kan je kind opeens sneller op bepaalde plekken komen en is er meer mogelijkheid om te vallen. Een baby die begint te lopen is natuurlijk mooi, maar wat kan je als ouder doen in deze fase.

Begin

De meeste baby’s beginnen te lopen na 8 maanden. Dit betekent niet dat zij al zelfstandig rond kunnen rennen maar vaak dat er aan de hand wordt meegelopen. Na ongeveer 12 maanden zal zelfstandig lopen op de planning staan. Deze maanden verschillen per baby, dus schrik niet als jouw baby dan nog niet loopt.  Als je baby nog niet wil lopen of het lukt nog niet kan je wel een aantal dingen doen om een handje te helpen als ouder. Zo kan je speelgoed buiten bereik neerleggen op een bepaalde hoogte, je kind aan de hand nemen of je kind in de buurt plaatsen van lage meubels om zich vast te houden. Wees niet te ongeduldig met je kind, sommige baby’s zijn er nog niet aan toe en je moet het proces niet te veel willen verstoren. Verder is het ook stimulerend om enthousiast en blij te reageren als je baby iets probeert. Duwtje in de goeie richting kan, maar ga het niet forceren.

Babyschoentjes

Ouders maken de fout om snel schoenen te gaan kopen voor een baby. Voor de ontwikkeling is het best dat het kind op blote voeten kan rondwandelen. Babyschoenen zijn heel leuk en schattig maar niet waar het kind op zit te wachten. Is de vloer koud voor je baby dan kan je er voor je kiezen om antislip sokjes aan te schaffen of babyslofjes. Als je buiten gaat lopen is het wel verstandig om wat stevigere schoenen te kopen. Dit moet je pas doen als je baby goed kan lopen. De stevige schoenen moeten voorkomen dat je kind ergens in gaat staan of misstapt.

Babyschoentjes kopen

Er zijn veel babyschoenen opties te krijgen. Je kunt er voor kiezen om tweedehands schoentjes te kopen, maar dit wordt sterk afgeraden. Een tweedehands schoen en dus een gedragen schoen kan zich niet meer vormen aan het voetje van jouw baby. Daarnaast kunnen deze schoenen ook versleten zijn en minder ondersteuning bieden. De tip is om babyschoenen te kopen op Shoesme.be. Je kan hier uit veel verschillende schoenen een keuze maken en er zijn ook schoenen voor elke fase van je kind. Let op bij het kopen van een schoen dat een hoge prijs niet betekent dat het de beste kwaliteit heeft. Bepaalde merken zijn gewoon duurder, dit betekent niet dat deze beter zijn dan andere schoenen. Natuurlijk wil je dat je baby er leuk uitziet met de schoenen aan, maar het belangrijkste is dat de voetjes goed worden ondersteund en de ontwikkeling van je kind niet in de weg staan.