Reikimagazine
Image default
Bedrijven

Hoe kun je zelf amandelstenen verwijderen?

Amandelstenen zijn kleine, witte brokjes die achter in je keel zitten. Deze kunnen los schieten wanneer je veel hoest of niest. Je kan amandelstenen hebben zonder dat je dit zelf in de gaten hebt. Ze kunnen een hele vervelende slechte adem veroorzaken. Dit hoeft je zelf niet eens door te hebben, maar het kan zo zijn dat de mensen om je heen dit wel ruiken. Daarom is het erg handig als je deze zelf weg kunt halen. Gelukkig zijn er verschillende manieren waarop dit mogelijk is. Deze manieren en methodes zijn hieronder in deze lijst beschreven. Lees dus snel verder om te kijken welke methode voor jou het gemakkelijkst is. 

Voorkomen is beter dan genezen 

Amandelstenen worden ook wel tonsilstenen genoemd en ontstaan vaak in je amandelcrypten doordat dit een paradijs voor bacteriën is. Het beste is natuurlijk om amandelstenen te voorkomen. Dit kan door goed voor je mond te zorgen zodat je een goede mondgezondheid hebt. Denk bijvoorbeeld aan neusdruppels of speciaal mondwater. In principe zijn ze ongevaarlijk en zijn ze vooral gewoon heel erg vervelend doordat ze een slechte adem veroorzaken. Amandelstenen komen vaker voor bij volwassenen dan bij kinderen en ook bij mensen die geregeld last hebben van een keelontsteking. Roken kan ook een oorzaak zijn van amandelstenen. 

Amandelstenen aanpakken met mondwater 

Een goede manier om amandelstenen aan te pakken is door goed mondwater te gebruiken. De meeste mondwaters werken alleen maar tegen een frisse adem en reinigen je mond, maar het mondwater van Oravall zorgt er ook nog eens voor dat je geen witte aanslag op je tong of amandelstenen krijgt. Er zit namelijk geen alcohol in het product, maar actieve zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de schadelijke bacteriën niet goed hun werk kunnen doen en dus ook niet kunnen ophopen achter in je keel. Alcohol doodt wel alle bacteriën, maar ook alle goede bacteriën. Daarnaast zorgt ervoor dat de mond alleen maar uitdroogt, wat juist een slechte adem veroorzaakt en ervoor zorgt dat de bacteriën hun gang kunnen gaan. Met dit product blijft je mond goed gehydrateerd. 

Amandelstenen aanpakken met een pipetje 

Een andere manier om amandelstenen aan te pakken is door deze te verwijderen met een pipet. Dit kan bijvoorbeeld met de TonsilFresh Cupping Glass. Dit is een glazen pipetje waarmee je heel eenvoudig amandelsteentjes en andere bacteriën achter uit je mond kan zuigen. Doordat het een erg compact product is, kun je deze tot diep achter in je mond stoppen. Hij is klein, maar wel sterk genoeg om ook uit diepere crypten ziekteverwekkers en andere stinksteentjes te verwijderen. Dit is een handige methode om amandelstenen te verwijderen wanneer je hier regelmatig last van hebt. Door ze te verwijderen kun je gemakkelijker ademhalen, voorkom je dat je last hebt van een slechte adem en heb je ook nog eens minder kans op een keelontsteking. 

Amandelstenen aanpakken met neusdruppels 

Wanneer je vaak last hebt van een verkoudheid of van allergieën, kun je last krijgen van een teveel aan neusslijm. Dit gaat achter in je keel zitten en is een paradijs voor schadelijke bacteriën die amandelstenen veroorzaken. Het is daarom slim om dit neusslijm aan te pakken en dat gaat heel eenvoudig door TonsilFresh Nasal Sinus Drops te gebruiken. Dit zijn neusdruppels die speciaal ontwikkeld zijn om onder andere amandelsteentjes tegen te gaan. Verder voorkomen ze ook dat je een slechte adem krijgt, een witte aanslag op je tong of een vieze smaak in je mond. Het neutraliseert namelijk de vervelende bacteriën die een slechte adem veroorzaken. Door dit product regelmatig te gebruiken wanneer je last hebt van teveel neusslijm, kun je heel gemakkelijk en effectief die vervelende amandelstenen voorkomen. 

Amandelstenen aanpakken met een schoonmaak kit 

Wanneer je een schone en frisse mond wil hebben, kun je het beste gebruik maken van de Orapack. Dit is een setje met een gel en een tongreiniger. De tongreiniger is een borsteltje en de gel is ontwikkeld om beslag op je tong, een slechte adem en een vieze smaak in de mond tegen te gaan. Je smeert de gel op je tong en reinigt deze goed door middel van de borstel. Vervolgens schraap je met de zijkant van het borsteltje alles weer van je tong af en daarmee ook meteen alle slechte bacteriën. Zo is je mond helemaal fris en schoon en vrij van bacteriën. Op deze manier voorkom je dus heel eenvoudig en snel dat je amandelstenen krijgt omdat de bacteriën niet de kans krijgen om zich te nestelen en om deze tonsil stones te ontwikkelen. 

Amandelstenen aanpakken met een RVS lusje 

Wanneer je last hebt van amandelstenen, wil je hier natuurlijk zo snel mogelijk van af. Ze zijn namelijk niet fijn, zorgen voor een slechte adem en kunnen ook keelpijn of keelontstekingen ontwikkelen. Daarom is een Loop Extractor erg handig om in huis te hebben. Dit is een klein staafje, gemaakt van roestvrij staal, met aan het uiteinde een lusje. Dit staafje steek je in je mond en het lusje zet je op een amandelsteen of een wit plekje op je amandelen. Vervolgens kun je die op deze manier van je amandelen of uit je keel schrapen. Je bent dan namelijk meteen verlost van die vervelende keelpijn en slechte adem. Bovendien is het staafje heel gemakkelijk schoon te houden en gaat het lang mee. 

Amandelstenen aanpakken met een verwijder kit

Een andere manier om zelf amandelstenen te verwijderen is door gebruik te maken van de TonsilFresh led kit. Dit is een verwijder kit met daarin verschillende manieren om amandelstenen te verwijderen. Zo zit er een verwijderaar in met een lapje zodat je precies kunt zien waar je moet zijn en of je goed zit. Hier zitten dan drie verschillende opzetstukjes bij zodat je altijd de goede lengte hebt en er zeker van bent dat je er bij kunt. Ook zit er een monosyringe in. Hiermee kun je heel voorzichtig je amandelen schoonspoelen door middel van mondwater. Ook krijg je nog een roestvrij stalen staaf met daaraan een lusje om amandelstenen uit te drukken en weg te schrapen.