Reikimagazine
Image default
Bedrijven

Tips voor een nog blijere hond

Niets is zo fijn als het hebben van een blije hond. Een geweldige manier om dit te doen, is zorgen dat uw hond alle zintuigen gebruikt. Kooiverrijking betekent dat de leefruimtes van uw hond leuk en interessant worden, zodat uw hond zich niet verveelt. Er zijn verschillende manieren om uw hond te verrijken. Het kan spelen met speelgoed zijn, tijd doorbrengen in sociale activiteiten met mensen of andere honden, de omgeving interessanter maken of het wisselen van hondenvoer zo nu en dan. In dit artikel worden tips besproken om uw hond blijer te maken.

Ga met je hond spelen

Honden vinden het heerlijk om met hun mensen om te gaan, en ze houden er nog meer van om spelletjes met hun mens te spelen of met andere honden. Spelen met uw hond is goed voor het dierenwelzijn en een goede manier om de band tussen jou en uw hond te versterken. Het spelen van een spelletje kan uw hond er blij maken. Kies en spel waarvan je weet dat uw hond het leuk vindt en probeer af en toe eens wat nieuws. En beloon je hond ook met daarna een snoepje of wat extra hondenvoer. 

Ga naar buiten

Kies een plek waar uw hond graag heen gaat en neem hem mee op uitje om hem blij te maken. Wat uw hond ook blij kan maken is om naar een nieuwe plek te gaan. Er zijn veel ideeën voor dingen die u zou kunnen doen. Zo kan u een wandeling in het bos maken om zo uw hond in de natuur te laten genieten. Ook kan u naar het strand gaan en uw hond in de zee laten zwemmen. Ook is er wellicht een restaurant waar u met je hond naartoe kan.

Training

Honden houden ervan om getraind te worden. Het is belangrijk om te weten dat honden liever een probleem oplossen om een beloning te verdienen dan alleen een beloning te krijgen. Trainen met positieve bekrachtiging is een geweldige manier om uw hond blij te maken en ook nog eens problemen op te lossen. Ga steeds een stapje verder met hond. Op internet zijn er veel leuke trainingsschema’s te vinden die u met uw hond kan uitvoeren.

Liefde en aandacht

Natuurlijk kan dit onderdeel niet missen. Honden houden ervan om aandacht te krijgen. Het is belangrijk om als u bijvoorbeeld thuiskomt van werk ook nog even tijd met uw hond doorbrengt. Honden worden daar erg blij van. Honden zijn net als mensen en hebben ook liefde en aandacht nodig. De liefde tussen u en uw hond is een krachtig hulpmiddel. Het kan bepalen hoe uw hond met andere omgaat.