Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Een gezond lijf

Een gezond leven met een gezond leven: voor bijna iedereen is dat natuurlijk heel belangrijk. Er is gelukkig dan ook meer genoeg wat je er zelf aan kunt doen om je lijf zo gezond mogelijk te houden. Alsnog is het natuurlijk wel verstandig om regelmatig voor een kleine check up naar je huisarts te gaan, omdat er natuurlijk ook dingen zijn die je zelf niet kunt nakijken. Je bloeddruk kun je bijvoorbeeld niet zelf meten maar het is wel heel belangrijk om te weten hoe het daarmee gesteld staat. Een te hoge bloeddruk is een bedreiging voor je algemene gezondheid, maar het is een vervelende klacht in die zin dat het ook verder geen klachten oplevert en je er dus ongemerkt jaren mee rond kunt blijven lopen. Gelukkig zijn er veel natuurlijke bloeddrukverlagers waarmee je je bloeddruk op een natuurlijke manier terug kunt brengen naar een normaal niveau. Een te hoge bloeddruk, ook wel bekend onder de naam hypertensie, is een veelvoorkomend probleem in de westerse wereld en Nederland is daarin geen uitzondering.

Een te hoge bloeddruk kan een aantal oorzaken hebben. Bij veel mensen hangt het samen met te weinig bewegen en ongezond eten. Teveel zout zorgt ook voor een verhoging van de bloeddruk, net als dat slecht eten vaak zorgt voor overgewicht, ook een probleem dat vaak een te hoge bloeddruk veroorzaakt.

Je bloeddruk is iets dat je regelmatig moet laten controleren bij de huisarts. Je kunt namelijk niet zelf je bloeddruk vaststellen, maar een te hoge bloeddruk geeft bovendien geen klachten. Een te lage bloeddruk is in principe minder gevaarlijk voor het lijf maar levert wel klachten op zoals duizeligheid en vermoeidheid. De juiste voedingssupplementen bestellen kan ook voor jou de juiste oplossing zijn. Zo hoef je niet direct aan de medicijnen maar kun je er toch voor zorgen dat je bloeddruk op een gezond niveau blijft.

http://www.oligo-pharma.nl/