Reikimagazine
Image default
Zorg

Zijn vitamine pillen wel toegestaan in het vliegtuig?

Het is vakantietijd, en dan wil je natuurlijk wel je favoriete supplementen zoals vitamine pillen meenemen in het vliegtuig. Maar mogen vitamine pillen mee het vliegtuig in? Goede vraag! Maar we proberen deze vraag voor alle vakantiegangers zo goed mogelijk te beantwoorden. 

Reizen naar Amerika met vitamine pillen

We gaan er voor deze blog ervanuit dat je naar Amerika wilt reizen, en hebben de regels van de TSA erbij opgezocht, afkorting van de Transportation Security Administration. De TSA is een bureau van de Homeland Security dat ook het gezag voert over de veiligheid van het reizende publiek in de Verenigde Staten. Het ontstond n.a.v. de aanslagen op 11 september 2001.

Kun je vitamine pillen verpakken in je handbagage?

Ja, je kunt vitamines meenemen in je handbagage in het vliegtuig, maar er zijn verschillende regels voor verschillende soorten vitamines volgens de TSA. Gewone vitamine pillen , gummi vitamines en zachte gel vitamines kun je zonder zorgen in elke hoeveelheid meenemen in je handbagage. Je zou kunnen denken dat zachte gel capsules als een vloeistof worden beschouwd, maar ze worden beschouwd als een vaste stof.

Als je reist met supplementen in poedervorm, waaronder vitaminen in poedervorm, dan mag je die wel in je handbagage meenemen, maar alleen in bepaalde hoeveelheden. Wanneer je vitamines in poedervorm een groter volume hebben dan 350 ml, moet je ze in een aparte doos doen voor screening, net zoals bij je laptop.

Vloeibare vitamines

Vloeibare vitamines zijn ook toegestaan in je handbagage, maar ze moeten voldoen aan de TSA-regel van 3-1-1, de standaard vloeistofregel die je zou volgen voor je handbagage. Je vloeibare vitamines moeten in verpakkingen van 100 ml of minder moeten zitten.

Als je een recept hebt voor je vloeibare vitamines en de verpakkingen zijn groter dan dit, kun je ze meenemen in je handbagage. Je moet het echter bij de beveiliging aangeven als een door TSA toegestane “medisch noodzakelijke vloeistof” en je recept laten zien als bewijs.

Mag je vitamine pillen meenemen in je ruimbagage?

Alle vitamine pillen, inclusief vloeibare vitamines, gummi vitamines, vaste vitamines, zachte gel vitamines en poedervitamines mogen in elke hoeveelheid mee in je ruimbagage. We zouden daarom aanraden vitamines in je ingecheckte bagage te verpakken, omdat je dan bij geen enkele veiligheidscontrole problemen krijgt. Als je wat vitamines voor in het vliegtuig wilt hebben, pak dan gewoon wat je nodig hebt in je handbagage en laat de rest in je ingecheckte bagage zitten.

Mag je vloeibare vitaminen meenemen in het vliegtuig?

Ja, je kunt vloeibare vitamines meenemen in zowel je ruimbagage als je handbagage, maar de regels zijn voor beide verschillend. Je kunt vloeibare vitamines in elk volume en elke hoeveelheid zonder zorgen meenemen in je ruimbagage. Wil je ze in je handbagage meenemen in het vliegtuig, dan moet je ervoor zorgen dat ze in verpakkingen zitten met een volume van maximaal 100 ml.

Je moet er ook voor zorgen dat al je vloeistoffen, van shampoos tot vitamines, in één tas passen die voor de TSA-controle wordt afgegeven. Als je een recept hebt voor je vloeibare vitaminen, vallen ze onder de door TSA toegestane “medisch noodzakelijke vloeistof” regel. Je moet ze dan bij de controlepost afgeven voor inspectie en de beambte ook een kopie van je recept laten zien.

Moeten vitaminen in hun oorspronkelijke verpakking zitten als je vliegt?

Je vitamines hoeven niet in de originele verpakking te zitten als je ermee reist in het vliegtuig. Maar het is wel verstandig om ze in de originele verpakking te hebben, want dan gaat de inspectie een stuk sneller. Stel dat een TSA-agent of luchthavenbeveiliger in je tas wil kijken en een zakje ongemerkte pillen vindt, wat denk je dat hun reactie zal zijn? Ze zullen de tas moeten onderzoeken op explosieven, want dat is het veiligheidsbeleid van de luchthaven.

Maar als de TSA-agent of luchthavenbeveiliger je tas opent en een originele verpakking ziet met op de zijkant Vitamine-D supplementen, dan zullen ze veel minder achterdochtig zijn en zal het allemaal een stuk vlotter verlopen. Misschien moeten ze nog steeds een uitstrijkje maken en scannen, maar het zal een veel ontspannender ervaring zijn.

Mag je je vitaminen innemen tijdens de vlucht?

Ja, de TSA staat toe dat je alle soorten vitaminen in je handbagage meeneemt in het vliegtuig, zolang je je aan de bovenstaande regels houdt. Je kunt je vitamines ook in het vliegtuig innemen/eten, zodat je je immuniteit tijdens je reis kunt versterken en zo gezond mogelijk op je bestemming aankomt.

Zorg ervoor dat je een waterfles meeneemt op reis, zodat je je vitamines kunt innemen wanneer je wilt en niet hoeft te wachten tot de stewardess je bedient. Zorg er ook voor dat je de juiste vitamines hebt om je tijdens de vlucht te ondersteunen.

Hoe vitaminen in te pakken voor vliegreizen?

Nu we weten dat er niet veel beperkingen zijn voor het innemen van vitamines in het vliegtuig, afgezien van vloeibare vitamines, laten we eens kijken hoe je ze het beste kunt inpakken.

Ik raad aan je vitamines in het vliegtuig altijd in je handbagage mee te nemen, want je weet nooit of je ingecheckte bagage wel of niet aankomt en het laatste wat je wilt is dat je je vitamines niet bij je hebt. Als je veel vitamines gebruikt, vermijd dan het vliegen met vloeibare vitamines, want je hebt een limiet aan de hoeveelheid die je mee kunt nemen.

Poeder vitamines naar een warm land

Vermijd vaste vitamines of poeder vitamines als je naar een warm en vochtig land reist, want dan trekken ze vocht aan en beginnen ze af te breken. Zorg ervoor dat je vitamines als gummi vitamines of zachte gel vitamines meeneemt, want die worden niet aangetast.

Verpak ze in een reispillendoosje om de verschillende soorten te scheiden, of laat ze in hun oorspronkelijke verpakking. Zorg ervoor dat de verpakte vitamines een etiket hebben, zodat een TSA-beambte ze snel en gemakkelijk kan identificeren als vitaminepillen.

Zorg ervoor dat je je eigen waterfles bij je hebt, zodat je je vitaminen kunt innemen wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld in het vliegtuig.

Tips voor reizen met vitaminen

Nu we weten dat reizen met vitaminen geen enkel probleem is, laten we eens kijken naar enkele tips om de juiste vitaminen te kiezen en het reizen met vitaminen gemakkelijker te maken.

Koop vitamines in stevige verpakkingen

Om je te besparen op het kopen van een andere verpakking om je vitaminen in te doen voor onderweg, koop je om te beginnen vitaminen in een stevige verpakking. Zoek naar verpakkingen die niet breken of buigen zodat je vitaminen beschermd zijn en je kunt er zelfs vinden die de interne temperatuur handhaven zodat je vitaminen niet smelten.

Misschien heb je op sommige verpakkingen gelezen dat je vitamines niet in de koelkast hoeft te bewaren als ze in hun oorspronkelijke verpakking zitten, en daarom voelt het in een vitaminecontainer soms koud aan. Om ervoor te zorgen dat je vitamines je reis overleven, moet je ervoor zorgen dat je ze in een uitstekende originele verpakking koopt.

KLM

Aan dit artikel kunnen uiteraard geen rechten worden ontleent, wil je in Nederland vliegen check dan bijvoorbeeld de lokale informatie van KLM