Reikimagazine
Image default
Zorg

Een leuke en leerzame dag op een zorgboerderij in de buurt van Dordrecht

Een zorgboerderij in de regio Dordrecht waar mensen met een beperking terecht kunnen voor een dagbesteding die net zo leuk als leerzaam is, is Zorgboerderij de Bernerboefjes. Hier zijn mensen met psychische en sociale problemen welkom om een dag op de boerderij door te brengen. Er worden tal van activiteiten georganiseerd die veel te maken hebben met dieren en de natuur. Daarbij worden de cliënten begeleidt door vriendelijke, deskundige en geduldige medewerkers die graag de zelfredzaamheid van de cliënten stimuleren.

Hoe ziet de dagbesteding eruit?

Op deze zorgboerderij nabij Dordrecht draaien veel activiteiten om de verzorging van dieren. Zo zijn er katten, honden, koeien, kippen en konijnen te vinden op dit boerenbedrijf. Ook kan het zijn dat er net kalfjes zijn. Al deze dieren vragen om een specifieke verzorging waarbij de cliënten mogen helpen. Zo kunnen er koeien gemolken worden en is het mogelijk om honden te trainen. Daarnaast mag er natuurlijk ook veel geknuffeld worden met de dieren op de boerderij. Naast deze activiteiten kunnen cliënten ook de handen in de aarde steken in de moestuin van de boerderij. Hier mogen groenten en fruit geplant worden. Verder zijn er activiteiten zoals knutselen en het spelen van een spelletje met andere cliënten of begeleiders. Tot slot is er ook ruimte voor een leuk uitstapje in de omgeving.

Veel verschillende leerrijke activiteiten

Er valt op de boerderij heel wat te leren over dierenverzorging en tuinieren. Daarnaast is er ruimte voor andere sociale en creatieve activiteiten. Doordat er veel mogelijk is, past er altijd een activiteit bij de wensen en mogelijkheden van iedere specifieke cliënt. Hierbij kunnen de deskundige begeleiders helpen waar nodig. Zo wordt er op deze zorgboerderij nabij Dordrecht altijd zorggedragen voor een zinvolle en plezierige dagbesteding. Wilt u als naaste of verzorger meer weten? Bezoek dan eens de website van Zorgboerderij de Bernerboefjes.

http://www.bernerboefjes.nl/welkom-bij-de-bernerboefjes.html