Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Tennisarm zelf behandelen

Thuis uw tennisarm behandelen

Een tennisarm is een vorm van RSI die ontstaat door overbelasting of verkeerd gebruik van de pezen en spieren in uw onderarm. Als u last hebt van een tennisarm dan is het aanhechtingspunt van de onderarmspieren bij de elleboogknobbel geïrriteerd of ontstoken. U herkent een tennisarm aan de pijn die u voelt als u een draaiende beweging met uw polsen maakt, uw arm naar buiten draait of u uw hand dichtknijpt.

Mogelijkheden voor een tennisarm behandeling

Tennisarm zelf behandelen betekent in de eerste plaats dat u uw arm zoveel mogelijk moet ontzien. U dient bewegingen die pijn doen zoveel mogelijk te vermijden. Het kan een paar maanden duren voordat u volledig bent genezen. De pijn kunt u verlichten door een coldpack of door de huisarts om een pijnstiller of ontstekingsremmers te vragen. Soms verwijst uw huisarts u door naar een fysiotherapeut. Een andere optie die u hebt is het thuis behandelen van uw tennisarm door middel van PEMF (pulserend electromagnetisch veld therapie).

PEMF apparatuur bij T-Therapie.nl

Bij T-Therapie.nl kunt u apparatuur kopen of huren voor een PEMF alternatieve tennisarm behandeling. Magneetveldtherapie stimuleert de doorbloeding van uw lichaamscellen, waardoor de zuurstofopname verbetert. Voor een tennisarm behandeling is met name hoog frequentie magneet therapie geschikt. De magneet in het apparaat zal de geladen deeltjes in uw spiercellen in beweging zetten. Hierdoor wordt het zelfgenezende vermogen van uw lichaamscellen gestimuleerd, waardoor u sneller van uw tennisarm geneest. Neemt u voor deskundig advies over magneetveldtherapie bij een tennisarm contact op met T-Therapie.nl.