Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Roddelen en gossip

Denk ik aan gossip, dan denk ik vrijwel meteen aan mijn favoriete serie van Netflix: Gossip Girl. Ondanks dat het alweer 8 jaar geleden is dat de laatste aflevering online kwam, blijft het een onwijs populaire serie die nog steeds veel wordt bekeken. In de serie draait het om een groep 16- en 17-jarigen die opgroeien in de bovenklasse van New York. Ze worden op de voet gevolgd en elke roddel wordt geplaatst op de site van Gossip Girl. Niemand weet wie dit is en gedurende de serie is het dan ook de hele tijd de vraag; wie is Gossip Girl. Deze week is dan ook het nieuws naar buiten gekomen dat deze serie samen met nog andere series (waaronder how I met your mother) vanaf 1 januari 2021 van Netflix verdwijnen. Voor vele fans een grote teleurstelling, want hoe moeten ze nu de gossip meekrijgen?

In Nederland en België is er geen Gossip Girl, maar is er wel onwijs veel roddelnieuws te vinden. Gossip over het laatste showbizz nieuws, de laatste sportnieuwtjes of gossip over de royals.

Wij Nederlanders en Belgen zijn gek op roddels en roddelen en doen dit vrijwel dagelijks. Soms hebben we het zelf niet eens door dat we het aan het doen zijn. Dat ene berichtje doorsturen naar je vriend of vriendin, die gekke foto die iemand op Instagram heeft geplaatst laten zien aan anderen of gewoon even simpelweg roddelen over de mensen van je werk of school. Het hoort er allemaal bij en toch zijn er niet alleen maar negatieve roddels of is roddelen alleen maar negatief. Zo kan roddelen er namelijk voor zorgen dat je minder stress hebt, je een hechtere band kan krijgen met collega’s of medestudenten, de groepsnormen kunnen worden ontwikkeld of dat je simpelweg op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes. 

Wil je nog wel op de hoogte blijven van het showbizz nieuws, roddelnieuws of simpelweg de laatste gossip? Neem dan een kijkje op de site van Showbizz.

https://www.showbizz24.be/