Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Als oudere veiliger douchen met een lichaamsdroger

Als oudere veiliger douchen met een lichaamsdroger

 

Een veilige omgeving creëren voor ouderen is iets waar we allemaal naar streven. Verpleeghuizen zijn goede voorbeelden waarbij de persoon al prioriteit wordt gesteld, maar er is lang niet altijd plek. Sommige ouderen willen echter helemaal niet naar een verpleeghuis en willen zo lang mogelijk thuis wonen. Het probleem bij ouderen is alleen dat het bewegen steeds moeizamer wordt. Klusjes zoals de was en de bedden verschonen zitten er dan helaas niet meer in. Gelukkig is er huishoudelijke hulp die kan worden ingeschakeld om te helpen bij alle huishoudelijke klusjes. Ook kan er hulp worden ingeschakeld bij dingen zoals het aankleden, koken en het douchen.

Douchen kan een grote uitdaging zijn als je ouder wordt. Je moet lang staan, jezelf schoonmaken en dan nog je hele lichaam afdrogen met een handdoek. Hier een aantal hulpmiddelen voor ouderen. Een oplossing voor het staan is een douchekruk. Hier kan iemand op gaan zitten tijdens het douchen en zichzelf rustig schoonmaken. Het afdrogen is dan natuurlijk nog wel een hele klus. Ook daar is een hele handige oplossing voor.

Een lichaamsdroger of bodydryer. Dit apparaat kan worden geïnstalleerd in iedere douche hoek. De langwerpige buis bevat gaten in de vorm van druppels waar warme lucht door wordt geblazen. Als je dan klaar bent met douchen kan je de kraan uitzetten en kan de lichaamsdroger aan. Deze zet je aan door simpelweg op een knop te drukken. Iets wat iedereen kan. Door de warme lucht die op je wordt geblazen ben je zo droog. Dit zorgt ervoor dat je kan afdrogen zonder handdoek. Voor ouderen is dat een hele opluchting, want je moet dan overal bij kunnen komen, wat vele ouderen niet meer zelf kunnen.

De bodydryer wordt al gebruikt in vele verpleeghuizen, maar je kan het nu ook gewoon in je eigen huis laten installeren. Zo kunnen ouderen veilig douchen en nog langer thuis blijven wonen. Het zelf douchen wordt zo veel simpeler en de ouderen ook minder hulp hoeven te krijgen.

https://lavicta.nl/