Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Een gezonde levensstijl

Het hebben van een gezonde levensstijl is belangrijk, alleen op deze manier kan je je lichaam in goede conditie houden. Dit wil je namelijk, je wil namelijk niet vatbaar zijn voor verschrikkelijke ziektes. Het is daarom van belang om je lichaam goed te onderhouden, dit doe je door verschillende dingen te ondernemen. We weten allemaal met ons gezonde verstand dat het niet echt helpt om niks te doen aan je lichaam en altijd maar te eten wat je lekker vindt. Nu wil dat natuurlijk niet zeggen dat alles wat je lekker vind slecht voor je is. Toch is het belangrijk om te kijken wat je op dagelijkse basis binnen krijgt aan voedingsstoffen. Er zijn daarvoor verschillende handige apps ontwikkeld die je daarbij kunnen helpen. Het is dus niet meer nodig om ouderwets alles bij t houden in een dagboekje. Toch als het je helpt moet je dat zeker doen, het kost alleen meer tijd en werk. Dit komt door het feit dat de handige apps je direct zeggen hoeveel calorieën erin bijvoorbeeld een appel zitten en vertellen je direct wat nog meer nodig is om je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen.

Het bijhouden van calorieën hoeft eigenlijk niet altijd, als je al gezond bent en je bent niet van plan om af te vallen dan is het eigenlijk niet echt nodig om calorieën bij te houden. Toch is het wel handig om bij te houden hoeveel vitamine je binnen krijgt. Vitaminen zijn namelijk van belang bij een gezonde levensstijl. Het hou je lichaam en geest in goede conditie, daarnaast zijn vitamine er voor je afweersysteem. Als je weinig vitamine binnen krijgt kan het zo zijn dat er nare ziektes op de loer liggen. Verschillende dingen die je kan krijgen van te weinig vitamine zijn bijvoorbeeld blindheid. Als je te weinig vitamine A binnen krijgt kan het maar zo zijn dat je eerst nachtblind wordt. Houd het vitamine te kort te lang aan, dan kan het zelfs leiden tot totale blindheid. Dit is natuurlijk iets dat we niet willen. Daarnaast zijn er nog tal van andere vitamine die je op dagelijkse basis binnen moet krijgen zoals vitamine B en vitamine D. Vitamine D kan natuurlijk ons lichaam binnen komen, dit komt namelijk door de zon. Een te kort aan vitamine D kan depressies tot gevolg hebben.

Om je dagelijkse portie aan vitamine binnen te krijgen is het dus handig als je hier voor een speciale app op je mobile telefoon of tablet neemt. Zo heb je direct inzicht in wat je genoeg hebt gehad en wat je te weinig hebt gehad. Mocht je iets te weinig hebben binnen gekregen kan je er altijd voor gaan op speciale voedingssupplementen in te nemen.

https://www.topvitamins.nl