Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Breakdance Helmond

Wil je graag breakdance in Helmond oefenen? Bij onze dansschool kan je van professionele dansers dansles krijgen. Ze leggen je de fijne kneepjes van het vak uit en maken je enthousiast over de mogelijkheden van breakdance in Helmond. Je kan een van onze gratis proeflessen nemen om jezelf te overtuigen van deze dansvorm.

Naast deze dansstijl kan men bij onze dansschool nog ander soort danslessen nemen. Zo is het mogelijk om bij ons jazzballet te volgen en streetdance. Verder zijn er nog opties om gezellig in een groep te dansen en zijn er nog voor kinderen ook aparte lessen ingeroosterd. Wil je dus leren dansen of wil je leren breakdancen in Helmond kom dan gauw naar ons toe.

Wat breakdance is

De achtergrond achter breakdance die je hier in Helmond kunt volgen ligt in de Verenigde Staten. Het wordt ook wel breaking genoemd of b-boying of b-girling. Het is een dansstijl die gepaard gaat met rap, met dj’s, graffiti en een aantal onderdelen van hiphop. Het is ontstaan in New York in de zwarte achterstandswijken. Het kent meerdere stromingen die in te delen zijn in vier hoofdgroepen. Zo kent men top rock. In dit onderdeel danst men staand. Vervolgens is er het voetenwerk van breakdance wat vanuit een gehurkte positie wordt gedaan en ook wel footwork heet. Dan zijn er de powermoves en vervolgens zijn er freezes wat bepaalde poses zijn.

Keuzevrijheid

Binnen breakdance is er veel keuzevrijheid. Zo kan men een eigen stijl ontwikkelen en originele bewegingen introduceren. Deze dans gaat vooral om zelfexpressie op een krachtige en levendige manier. Wanneer je dergelijke danslessen bij ons volgt zullen we de basis stap voor stap op bouwen waarna je uiteindelijk zelfstandig aan de slag kunt. Als je interesse hebt in breakdance voor regio Helmond kan je je hiervoor bij onze dansschool inschrijven.