Reikimagazine
Image default
Woningen

Waarom moet de ketel goed worden onderhouden?

Dag en nacht worden kouder en kouder, dus het is het ideale moment om de ketel te repareren. Voor je het weet staat de winter voor de deur en is goed functionerende verwarming erg populair! Regelmatig onderhoud is de beste garantie voor de normale werking van de ketel. Anders wordt niet alleen het inkomen verlaagd, maar bestaat ook het risico dat de verzekeringsmaatschappij zich terugtrekt bij brand. U bent immers wettelijk verplicht de ketel te repareren.

Waarom moet het worden gerepareerd?

Een goed onderhouden ketel kan het rendement verhogen en de levensduur van de ketel verlengen. Een gecontroleerde installatie kan zuiniger werken, waardoor u ook geld kunt besparen. Voor onderhoud kunt u geen professioneel bedrijf bellen. Gecertificeerde professionals controleren uw installatie en geven certificaten af ​​met betrekking tot CO2-uitstoot en ketelrendement. Bovendien vereist de wet het onderhoud van de ketel.

Wanneer is de beste tijd?

In de winter wil je natuurlijk geen defecte ketel tegenkomen, toch? In de zomer heb je nog veel tijd, maar als je daar geen rekening mee houdt, dan is het begin van de herfst het juiste moment. Het wordt tenslotte snel koud. Houd er rekening mee dat u uiteindelijk op de wachtlijst van sommige bedrijven zult staan, blijkbaar zonder onderhoudstechnici.

Hoe vaak moet ik de ketel onderhouden?

Dit is wettelijk verplicht. Het hangt af van uw keteltype. Voor Vlaanderen gelden de volgende regels:

Als stookolie wordt gebruikt voor verwarming, moet een jaarlijkse inspectie van alle cv-installaties met een vermogen van meer dan 20 kW worden uitgevoerd.

Als vaste brandstof (kolen, hout of pellets) wordt gebruikt voor verwarming, moet de ketel elk jaar worden onderhouden, ongeacht de capaciteit.

Voor aardgas is er om de twee jaar een wettelijke onderhoudsbeurt, met een vermogen vanaf 20 kW.

Beheer ketels intelligent

Slimme installaties zoals Nest zorgen ervoor dat je installatie de beste prestaties levert. Deze IoT-toepassingen hebben meestal ook de functie om u te informeren wanneer onderhoud nodig is. Wil je gerust zijn? Teken een onderhoudscontract. Laat de winter maar komen!

https://be.propenda.com/keyword/te-huur-in.html