Reikimagazine
Image default
Vakantie

Vergeet de gebruikelijke attracties en ga buiten de gebaande paden in Alicante

Alicante staat vooral bekend om het nachtleven, de stranden en bars. Maar naast de felle lichten en het turquoise water van de Middellandse Zee heeft Alicante veel historische monumenten en fascinerende musea te bieden die bekend staan om hun collecties.

Stop met het shoppen in de stad en breng de dag door met deze bezienswaardigheden in Alicante.

Een rondleiding door de geschiedenis start met een kasteel

Bovenop de Mt. Benecantil staat het kasteel van Santa Barbara. Ondanks de renovatie in de jaren 1500 is er veel van het originele kasteel behouden gebleven. Verzamel moed en beklim de berg met zonsopgang, of neem de gondel vanaf Postiguet Beach.

Fris je kennis van geschiedenis op bij:

Loop over de beroemde Explanada de Espana

Dit is een mooie, lange straat voor voetgangers met palmbomen en geplaveide marmeren mozaïektegels. Dit is de perfecte plek voor een wandeling, om uit te rusten of te relaxen op elk tijdstip van de dag. Je kunt er souvenirs kopen, lokaal eten uitproberen en artiesten zien optreden.

Dit kun je er nog meer vinden:

Ga buiten de gebaande paden

Ben je geen fan van de felle lichten en de vibe van de metropool? Dan vind je het vast niet erg om te verdwalen in een oud dorpje met prachtige natuur. Casco Antiguo staat bekend om zijn oude charme, balkonnetjes gevuld met bloemen en kleurrijke luiken. Je raakt echt uitgerust van een bezoekje aan deze buurt.

Wil je nieuwe dingen ontdekken? Ga dan naar:

  1. Playa de la Albufereta
  2. Tabarca Island
  3. Calle San Rafael, Calle San Antonio en Mirador de Santa Cruz
  4. Guadalest Valley
  5. Canelobre Caves
  6. Via Ferratas
  7. Cabo de las Huertas

Eet als een local

Wat moet je eten als je in Alicante bent? Wij raden tapas en turron aan als tussendoortje. Mis de beroemde Spaanse paella niet, deze kun je overal in de stad krijgen.

Hier moet je eten in Alicante:

Huur een auto en bezoek de nabijgelegen bezienswaardigheden van Alicante

Als je even weg wil van alles kun je naar de buitenwijken van Alicante rijden en deze beroemde plekken bezoeken:

Huur een auto

Als je een reis naar Alicante aan het plannen bent en de populaire kust en historische monumenten wil bezoeken is handig om een auto te huren. De meeste verhuurbedrijven zitten bij de luchthaven van Alicante.

Je kunt een compacte auto huren, een busje, SUV of cabriolet tegen een starttarief van $19,- per dag. Je moet een geldige ID-kaart laten zien en een internationaal rijbewijs. Als je jonger dan 25 bent moet je een toeslag betalen.

Onthoud dat je kijkt of het huren van de auto inclusief administratiekosten, eigen risico of borg is. Het is goed om van tevoren goed te weten wat er allemaal bij de prijs inbegrepen zit.

https://www.autospanje.nl