Reikimagazine
Image default
Aanbiedingen

Veilige betaling bij verkoop/aankoop

catalogus tweedehandswagens

 

auto verkopen 

tweedehands auto

 

Het kopen en verkopen van tweedehands auto’s gebeurt vaak contant, dus wees extra voorzichtig. Let op de volgende punten om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt.

Kies een openbare en drukke locatie voor auto’s en geldovermakingen. Vermijd parkeren in garages, kleine (land) wegen of afgelegen plekken. Het is het beste om een ​​kennis mee te nemen en de verkoper op de hoogte te stellen. Voor een bank is de ideale plek bijvoorbeeld waar u direct het betreffende bedrag van uw rekening kunt halen. Het is het beste om ’s avonds laat of’ s nachts afspraken te weigeren. Om nummerplaten over te dragen, moet u meestal de openingstijden van het postkantoor of autobedrijf in acht nemen.

Aanbetaling

Stort niet zonder eerst naar de auto te kijken. De aanbetaling moet persoonlijk worden bevestigd tijdens het bekijken, het is het beste om een ​​kopie van het paspoort te verstrekken. Stel tegelijkertijd een verkoopcontract op waarin de betalingsmethode en documentoverdracht worden beschreven. En vergeet niet: de auto is alleen wettelijk uw eigendom als u het originele auto-ID en de sleutel ontvangt.

Overschrijving

Gebruikte auto’s worden meestal contant betaald, bankoverschrijvingen zijn zeldzaam en vaak ongebruikelijk. Met andere woorden, u moet een goede en begrijpelijke reden hebben om geld over te schrijven. Rijd in principe niet voor of nadat u de auto niet heeft gezien en duidelijk bent overeengekomen met de verkoper. Gebruik bij overboekingen alleen overboekingen die kunnen worden bijgehouden in het bijbehorende document. Exclusief Western Union, PayPal en MoneyGram. Ook: vraag om een ​​kopie van het paspoort van de verkoper.

Autobedrijf

De suggestie om een ​​betalingstransactie af te wikkelen via een autobedrijf of rederij is meestal een beproefde zwendel. Bespreek alsjeblieft op geen enkele manier! Betaal ook nooit voor een auto die u nog nooit heeft gezien. Betaal alleen wanneer u zowel autopapieren als sleutels ontvangt. Vertrouw nooit een onbekende tussenpersoon.

Tussenpersoon

Verdachte verkopers kunnen voorstellen om een ​​tussenpersoon in te huren. Opmerking: deze service bestaat niet! Breng ons onmiddellijk op de hoogte van dergelijke suggesties van verkopers. Dan handelen we direct.

Tips:

Accepteer andere betaalmethoden dan alleen contant

Als je hiervoor een begrijpelijke en geloofwaardige verklaring hebt.

Tenzij u de auto heeft gezien, stort u alstublieft niet.

Als u een overboeking doet, moet u het paspoort van de verkoper kopiëren.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/auto-verkopen-naar-buitenland/