Reikimagazine
Image default
Gezondheid

Doeltreffende behandeling van hernia zonder operatie

Bent u op zoek naar een doeltreffende behandeling van uw hernia zonder operatie? Dan behoort het ondergaan van Shiatsu-therapie tot de mogelijkheden. Shiatsu behandelingen dragen bij aan de genezing van rugklachten en kunnen de pijnklachten weg nemen. Daarbij is Shiatsu-therapie niet alleen effectief bij het behandelen van een hernia zonder operatie, maar draagt het ook positief bij aan het herstel na chemo en bestraling. Verder zijn er Shiatsu bandelingen die zich richten op bijvoorbeeld nek klachten, stress klachten en migraine klachten.

Vergoeding van zorgverzekeraars

In het kader van alternatieve geneeswijzen wordt Shiatsu-therapie steeds vaker vergoed of deels vergoed door zorgverzekeraars. Uw specifieke verzekeringspolis is daarbij wel een factor. Als u geïnteresseerd bent in Shiatsu behandelingen is het dan ook wijsheid om contact op te nemen met uw verzekeraar. U kunt dan in relatie tot uw persoonlijke situatie navraag doen naar de mogelijkheden en voorwaarden voor het krijgen van een vergoeding voor Shiatsu behandelingen.

Bezoek een Shiatsu praktijk voor de behandeling van hernia zonder operatie

De praktijk van Maria van der Sar in Tilburg is een voorbeeld van een Shiatsu praktijk waar gecertificeerde Shiatsu behandelingen aangeboden worden. Hier kunt u terecht voor de behandeling van hernia zonder operatie, maar ook voor het herstel na chemo en bestraling. Tijdens een Shiatsu behandeling wordt op specifieke punten op uw lichaam druk uitgevoerd. Dit gebeurt met de handen en de vingers waardoor u nauwelijks tot geen pijn zult ervaren tijdens de behandeling. Met de drukpunttherapie wordt de energiedoorstroming in de energiebanen van het lichaam hersteld. U zult zich hierdoor fitter voelen en meer energie ervaren. Dit draagt bij aan het herstel van uw rugklachten en kan de pijnklachten zelfs helemaal doen verdwijnen.

Het positieve effect van Shiatsu op herstel na chemo en bestraling

Maria van der Sar biedt ook Shiatsu-therapie aan die tijdens een chemobehandeling als ondersteuning en als aanvulling het herstel kunnen stimuleren. Door het ondergaan van chemo en bestralingen ervaart u een gebrek aan energie, misselijkheid en een gevoel van algehele malaise. Deze klachten kunnen sterk verminderd worden door de energiebanen in het lichaam weer in balans terug te brengen door middel van drukpunttherapie. Uw energie zal toenemen en zult een ontspannen gevoel na afloop van de Shiatsu sessie ervaren. Daarbij stimuleert Shiatsu-therapie een terugkeer van vertrouwen in het eigen lichaam. Zo dragen Shiatsu behandelingen bij aan het herstel na chemo en bestraling.