Reikimagazine
Image default
Woning en Tuin

Stop en voorkom ongedierte: genoeg hulp aanwezig!

Leven of werken met ongedierte is een grote nachtmerrie. Zo kunnen muizen of ratten overal uitwerpselen achterlaten en voedsel met ziektes besmetten. Heb je eerder te maken met wespen, dan kunnen jij of je kind gestoken worden. Dan zijn er nog kakkerlakken, zilvervisjes, mollen en nog vele andere soorten beestjes waar je mee in contact mee kunt komen… genoeg van het ongemak door ongedierte? Laat je dan door ons helpen!

 1. Last van ongewenste knaagdieren?

 • Berg voedsel goed op. Ook het voer van je dieren.

 • Maak je woning of bedrijf goed schoon. Afval mag niet blijven liggen!

 • Werk ook geen eten voor de vogels in de tuin. Vooral vetbollen zijn bij muizen of ratten erg in trek!

 1. Word je gehinderd door insecten?

 • Ga niet zomaar met een spray aan de slag. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en vergeet daarna niet om de behandelde ruimte te ventileren!

 • Ligt er afval open en bloot? Zo snel mogelijk opruimen, want daar komen de insecten mogelijk vooral op af.

 • Gaat het om een wespennest? Houd afstand en neem direct contact op met een bestrijder.

 1. Vliegen er ongewenste vogels rond?

 • Vogels zoals duiven kunnen overal uitwerpselen achterlaten. Ze doden mag niet, maar je mag wel wering tegen duiven aanbrengen, zoals netten.

 • Werp geen voer voor vogels in de tuin, want daar kan elke vogel op afkomen.

 • Zorg ook dat er geen water voor de vogels voorhanden is (in de tuin).

Of deze tips positieve resultaten kunnen opleveren? Jazeker, maar alleen met deze tips los je niet een hele plaag op. Want in bijna 95 procent van alle ongedierteplagen heeft men de hulp nodig van een professionele ongediertebestrijder. Die vind je op Beestjeskwijt.be en dit is hét landelijk netwerk van ongediertebestrijders voor België. Bel of mail je ons voor een afspraak? Dan wordt je als volgt geholpen:

 1. De bestrijder komt zo snel mogelijk. Bij ernstige plagen voert hij eerst een inspectie uit of hij bestrijdt de beestjes dezelfde dag nog.

 2. Na een eventuele inspectie krijg je een vrijblijvend behandelplan aangeboden. Hierin wordt de strategie tegen het ongedierte uiteengezet. Je krijgt ook meteen inzicht in de totale prijs.

 3. Ga je akkoord met het plan? Dan pakt de bestrijder de beestjes aan. Hierbij gaat hij zo milieuvriendelijk mogelijk te werk, tenzij het echt niet anders kan. Veel aandacht gaat bovendien uit naar preventieve maatregelen, want met ongedierte… daar wil je geen tweede keer mee te maken krijgen!