Reikimagazine
Image default
Woning en Tuin

Hemels slapen in een mooi hemelbed!

Heeft u er ooit aan gedacht om een hemelbed te kopen? Of denkt u daar nu opeens aan? Hemelbedden zijn een optie die men in de loop der tijd een beetje uit het oog is verloren. En dat is ontzettend jammer want hemelbedden zijn zo mooi en elegant! Een ware lust voor het oog en romantisch. Zoveel sierlijker dan een gewoon kinderbed of gewoon tweepersoonsbed. Laat je dochter of uw partner en u slapen in een hemelbed! Voel uzelf een ware koningin.

Zowel mooi als rustgevend

Wat een hemelbed zo uniek maakt is dat het er niet alleen esthetisch goed en hoogwaardig uitziet. Het is ook een bed waarmee u hemels kunt slapen. Een hemelbed geeft extra gevoel van vertrouwen door de houten of metalen constructie boven het bed. Zeker wanneer een hemelbed is afgewerkt met een dak en gordijnen, zoals het van origine bedoelt is, geeft dit zoveel gevoelens van geborgenheid. In een hemelbed kunt u gemakkelijk tot rust komen. Ook wanneer u een stressvolle dag achter de rug heeft, biedt een hemelbed soelaas.

Verschillende stijlen hemelbedden

Wanneer u anno 2020 een hemelbed wil aanschaffen, zijn er veel mogelijkheden wat betreft het design. Het blijft niet bij de materiaal- en stofkeuze die in de Middeleeuwen populair waren. Verre van eigenlijk. Wat wij namelijk zien is dat de meeste hemelbedden hedendaags een zeer moderne uitstraling hebben. De meeste van dit type bedden zijn gemaakt van massief hout. Waar de pilaren vroeger zeer sierlijk werden afgewerkt, zijn deze nu vaak strak en modern. Wat wel veelal is behouden zijn de gordijnen aan het hemelbed. Deze kunt u aankopen in diverse designs of zelf op laat maken maken zodat u het bed helemaal afmaakt zoals u in gedachten heeft. Wanneer u een gewoon hemelbed wat te liefelijk vindt, zijn er ook moderne hemelbedden die juist een robuuste en stoere uitstraling hebben. En toch elegant zijn.

Naast moderne hemelbedden kunt u echter ook bedden vinden die er wat traditioneler uitzien of gemaakt van een metalen frame. Een metalen frame geeft het bed direct weer een ander uiterlijk mee. Kies voor een design dat u, uw partner en/ of uw kind het meeste aanspreekt!

Slaapkamer verder inrichten

Richt uw slaapkamer in op basis van het hemelbed dat u aankoopt. Een hemelbed zal zeer prominent zijn binnen uw slaapkamer. Kies ervoor om uw slaapkamer te voorzien van moderne, maar ook kwalitatief uitziende meubels. Wat ook erg leuk is en goed werkt bij een hemelbed, is om een groot tapijt onder het bed te plaatsen. Dit is een makkelijke manier om nog meer sfeer in uw slaapkamer te creëren.