Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Krijg grip op jouw piekergedrag

Piekeren is een gemoedstoestand, waarin je last krijgt van negatieve gedachten. Vaak wordt dit veroorzaakt door persoonlijke kwesties waarover je inzit of juist een gebeurtenis uit het verleden, die aanleiding geeft tot piekergedrag. Hoewel piekeren in de eerste instantie geen negatieve gevolgen lijkt te hebben, is de realiteit helaas anders. Het overmatig zorgen maken over relatief kleine dingen kan je zowel fysiek als geestelijk sterk beïnvloeden. Zo is het een logische reactie van jouw lichaam dat je last krijgt van slaapproblemen, hoog gevoeligheid en faalangst. Gelukkig kun je het piekeren onder controle krijgen, waar Piekerpoli je graag bij helpt.

Piekerpoli staat klaar voor ieder die de klachten van het piekeren herkent en graag grip wil krijgen op zijn piekergedrag. Wij gaan om die reden allereerst met jou in gesprek over jouw gevoelens en klachten, zodat wij kunnen achterhalen wat de oorzaak van het overmatig piekeren is. Dit is van groot belang voor het verdere proces van het reduceren van het piekergedrag, omdat we doelmatig te werk kunnen gaan. Door erover te praten en het probleem te erkennen, wordt het eenvoudiger om inzicht te krijgen in het piekeren. Daarnaast zullen wij je gerichte tips geven om het piekergedrag zelf te kunnen herkennen en verminderen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het rampscenario, wat de aanleiding vormt voor het piekeren. Hoe erg is dit scenario eigenlijk en is de kans groot dat de situatie ook daadwerkelijk zodanig zal escaleren? Je zal al snel merken dat het piekeren overbodig is geworden, wat het acceptatieproces zal bevorderen.

Herken jij het overmatig piekeren om relatief kleine zaken of krijg jij het piekeren maar niet onder controle? Aarzel dan niet om in gesprek te gaan met één van de psychologen van de Piekerpoli. Onze vestigingen zitten door het hele land, waaronder psychologen amsterdam en psychologen den haag.

https://piekerpoli.nl/