Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

In vier stappen je waterpijp klaarmaken

Als je regelmatig graag eens van een shisha geniet, kan het een logische stap zijn om er zelf eentje aan te schaffen. Het is een eenmalige investering en dan kan je ook thuis of bij je vrienden samen van de waterpijp genieten. Bovendien is een waterpijp klaarmaken ook helemaal niet moeilijk. Als je de volgende vier stappen volgt, is je waterpijp in geen tijd klaar om te gebruiken:

Als eerst zet je de waterpijp in elkaar. De vaas moet gevuld worden met water en dan kan de stang erin. De stang moet enkele centimeter onder water zitten en de verbinding met de vaas moet zeker luchtdicht zijn. Erna bevestig je de shisha slang aan de waterpijp, ook die verbinding moet luchtdicht zijn. Als laatst plaats je het kolenschaaltje bovenop de waterpijp.

Zodra alles geïnstalleerd is, controleer je of de waterpijp goed luchtdicht is. Als de waterpijp niet luchtdicht is, zal er een slechte of geen doorstroming van de rook zijn. Om dit te checken hou je het uiteinde van de stang dicht en zuig je aan de slang, als er geen bubbels in het water komen, is de waterpijp goed geïnstalleerd. 

De volgende stap is het vullen van de tabakskop. Je kiest welke shisha tabak je wil en plaatst die in de tabakskop, kijk goed of alles gelijk verdeeld is. Daarna plaats je een dubbele laag folie over de kop zodat die volledig afgesloten is. Met een tandenstoker prik je enkele gaatjes in de folie. Wanneer de tabakskop klaar is, kan hij bovenop de waterpijp vastgezet worden.

De waterpijp is dan volledig klaar voor gebruik. De volgende stap is dan het aansteken van de kolen. Met een kolentang neem je een kooltje vast, dan verwarm je het tot het roodgloeiend is. Als het kooltje gloeit, leg je het op de folie van de tabakskop. Dan kan je beginnen met roken!

https://premium-hookahs.nl