Reikimagazine
Image default
Aanbiedingen

Een overzicht van bouwhekken

Een overzicht van bouwhekken

In veel industrieën zijn bouwhekken een essentieel onderdeel van het proces. Of je nu een bouwbedrijf, een evenementenbureau of een infrabedrijf bent, het veilig houden van een project heeft topprioriteit. Maar er zijn verschillende soorten bouwhekken en deze kennen allemaal hun eigen toepassingen, materiaal, opslag en transport. Lees alles over bouwhekken in deze blog en ontdek welk type bouwhek het meest geschikt is voor jouw project! 

 

Soorten bouwhekken

Er zijn tegenwoordig verschillende soorten bouwhekken op de markt. Het meest voorkomende type is een gaashekwerk, dat bestaat uit gegalvaniseerde staaldraden die in een ruitpatroon aan elkaar zijn geweven. Kettingschakels worden vaak gebruikt voor bouwprojecten en kunnen eenvoudig worden geïnstalleerd rond een bouwplaats of langs paden om zo de toegang te controleren. Het is ook relatief goedkoop in vergelijking met andere soorten afrasteringsmaterialen. Andere populaire soorten zijn gaas met vinyl coating, aluminium hekwerk en houten panelen. Tot slot zijn er ook dranghekken die met name voor evenementen worden gebruikt. Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen afhankelijk van de wensen en het budget.

 

Materiaal en doeleinden

Het materiaal dat wordt gebruikt in bouwhekken kan variëren, afhankelijk van het  budget en behoeften, maar moet altijd sterk genoeg zijn om bestand te zijn tegen slechte weersomstandigheden en tegen mogelijke vandalisme pogingen die kunnen optreden tijdens de installatie of daarna. De belangrijkste doelen voor het gebruik van bouwhekken zijn veiligheid – afbakening van gebieden- , beveiliging – buitenhouden van ongewenste bezoekers -, privacy  – het zicht van toeschouwers blokkeren -en esthetische aantrekkingskracht – het toevoegen van schoonheid aan uw omgeving. Het is belangrijk om met al deze factoren rekening te houden bij het kiezen van het juiste type afrastering voor jouw project.

 

Opslag & transport

Wanneer het niet in gebruik is, is het belangrijk om de bouwhekken op een veilige plek op te bergen waar het niet beschadigd kan raken door regen of vandalisme. Bewaar het indien mogelijk op een droge plaats in een schuur, opslagruimte of bedrijfs- of fabriekshal. Zo blijven ze in goede conditie. Ook is het praktisch om de juiste uitrusting bij de deze hekken te hebben zodat je in het geval van installatie snel over kan gaan op actie. Hierbij moet je o.a. denken aan hamers, zagen, boormachines en tangen. Ook met transport moet rekening gehouden worden met het veilig verplaatsen van de hekken zodat schade aan de hekken, voertuigen of personen kan worden voorkomen. 

 

https://bouwhekkenbelgie.be/