Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

De voordelen van het hebben van een seniorentelefoon

Bij het ouder worden hoort natuurlijk het feit dat je steeds minder goed mee kan met de tijd. Al die nieuwe telefoons zijn wellicht niets voor jou. Daarnaast wordt je zicht en je gehoor ook steeds slechter. Een seniorentelefoon kan dan een oplossing zijn. In dit artikel lees je over de voordelen van het hebben van een seniorentelefoon.

 

Seniorentelefoon aan vaste lijn

Wanneer je zicht of gehoor slechter wordt zie je de knoppen van de telefoon niet meer of hoor je niet meer wanneer deze gaat. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, omdat je graag bereikbaar wilt blijven voor je naasten. Een seniorentelefoon heeft grote knoppen en laat een led licht zien wanneer er een oproep binnenkomt. Het volume kan omhoog of omlaag gezet worden. Zowel tijdens het bellen als voor de beltoon. Voor mensen met een gehoor- of gezichtsbeperking is dat natuurlijk ideaal.

 

Alarmering via de telefoon

Op een seniorentelefoon zijn alarmknoppen bevestigd. Op deze knoppen kun je bepaalde nummers programmeren zodat je als er iets misgaat meteen de persoon kunt bereiken die je wilt. Dat geeft natuurlijk een veilig gevoel.

 

Altijd bereikbaar met een senioren GSM

Wil je ook buitenshuis altijd bereikbaar zijn? Dan is er ook een mobiele versie van de seniorentelefoon. De telefoon werkt hetzelfde, alleen is hij draadloos en via het mobiele netwerk aangesloten. Zo kun je weer overal naartoe zonder onbereikbaar te zijn.

Gerelateerde artikelen

Facility services

Body tec Training | EMS training

Verschillende soorten voeding voor de hond