Reikimagazine
Image default
Banen en opleidingen

Afstandswerk

HCM

Voordelen en nadelen

Werken op afstand, je stelt je eigen schema samen, je hoeft geen tijd te besteden aan de weg naar kantoor, je reist de wereld rond en verdient geld. Schoonheid! Dit zijn de ideeën die velen die dit formaat zelf willen proberen, ontwikkelen.

Maar! Er zijn altijd wel een aantal BUT’s waar niemand voor zichzelf rekening mee houdt of vindt dat dit onzin is. Het overbrengen van werknemers naar werk op afstand is een zeer complex proces. De controle door de werknemers verloopt niet altijd even soepel.

Ik werk al meer dan 5 jaar op afstand, mijn team is ook allemaal op afstand en ik heb constant te maken met een aantal problemen wanneer iemand net het formaat van werken op afstand begint uit te proberen of al lang buiten het kantoor werkt.

Laten we eerst de mythen van de eerste zin van het artikel wegnemen:

 • als je op afstand in een bedrijf werkt, ben je nog steeds gebonden aan het schema voor het begin van de werkdag, of zijn er deadlines die gehaald moeten worden
 • over reizen, het is cool, maar niemand zal een werknemer inhuren als er geen stabiel internet is tijdens zijn reizen of als hij constant in vliegtuigen en vluchten zit

Voordelen van werken op afstand:

 • Geen uitgaven aan transport, tijdwinst voor productieve activiteiten en niet schudden tijdens transport
 • Relatief flexibele werktijden. Er zijn bedrijven die streng zijn over het begin van de werkdag, en ook dit proces strak controleren (sommigen dwingen je zelfs om een ​​videocamera over de werkplek te plaatsen om een ​​persoon te volgen, dit is gek, maar het vindt plaats)
 • De mogelijkheid om zelf projecten te kiezen (als je voor jezelf werkt en geen behoefte voelt om zelfstandig op zoek te gaan naar klanten)
 • er is geen verwijzing naar de locatie (je kunt veel interessante plaatsen bezoeken, de wereld zien, het belangrijkste is dat de techniek en wi-wai je niet teleurstellen)
 • als je een coole professional bent, dan word je gewaardeerd, zodat je op afstand veel meer kunt verdienen dan op kantoor en met een salaris

Nadelen van afstandsbediening voor specialisten:

 • Niet altijd een stabiel inkomen (in 90% van de gevallen is er geen salaris, als je voor iemand werkt, werk dan altijd voor resultaat! Houd wel rekening met je professionaliteit
 • Eenzaamheid kan optreden als u geen teamwerk heeft (hoewel sommige bedrijven soms een team hebben, is het net zoiets)
 • Als je optreedt als één gevechtseenheid, besteed je het grootste deel van je tijd aan het vinden van klanten, marketing en verkoop van je diensten.
 • Afhankelijkheid van technologie (computer, internet, elektriciteit, etc. Hierdoor kun je werken, het licht gaat uit of de laptop gaat kapot, deadlines worden verstoord, het werk is niet gedaan! Zorg altijd voor mogelijkheden om dergelijke problemen op te lossen op voorraad)
 • Vakantie en ziekte, alles wordt door u persoonlijk betaald, als u werkt volgens de arbeidswet van de Russische Federatie, wordt dit minpunt verwijderd.
 • Het is misschien niet grappig, maar waar, velen beginnen lui te worden en verlaten hun gezondheid en allerlei activiteiten, omdat zittend werk, dan is er geen beweging naar kantoor en neemt het activiteitsniveau dus af. Gewichtstoename, slappe spieren, bukken.

Wat zijn de belangrijkste kwaliteiten die een persoon nodig heeft om te beginnen met werken en geld te verdienen zonder huis, hotel, strand en andere plaatsen waar internet is te verlaten:

 • Doorzettingsvermogen en oplettendheid
 • Tijdmanagement, het meesterlijk verdelen van uw tijd tussen werk en privé bij het werken op afstand, wordt nog scherper dan op kantoor
 • Een beetje introvert van karakter (als je de fysieke aanwezigheid van collega’s nodig hebt zoals lucht, dan zal het erg moeilijk voor je zijn)
 • Voortdurende actualisering van kennis en streven naar ontwikkeling. Bedrijven staan ​​klaar om supergekwalificeerde professionals te ontmoeten en ze veel te betalen voor de resultaten van hun werk zonder gebonden te zijn aan het kantoor

En dus, terwijl u thuis een baan kiest, weegt u al uw voor- en nadelen van karakter, professionaliteit en persoonlijkheidskenmerken af. Bedenk wat er mis kan gaan en hoe het kan worden opgelost, als er geen oplossing is, maar er is een verlangen of je wordt gedwongen, ga dan aan de slag met je bewustzijn en wilskracht, zoals ze zeggen, een gewoonte is ontwikkeld na 21 dagen.

De dag van een telewerker verschilt praktisch niet van een specialist die op kantoor werkt!

talent management

https://www.globalrecruitment.info/