Reikimagazine
Image default
Hobby en vrije tijd

Zwemvesten voor volwassenen en kinderen

Het dragen van de juiste zwemvesten aan boord is van groot belang. Wanneer er sprake is van een noodsituatie of andere calamiteit wilt u er zeker van zijn dat alle opvarenden beschikken over een vest dat past bij hun lichaamsbouw. Wanneer u altijd of regelmatig met dezelfde mensen gaat zeilen of varen, doet u er verstandig aan om iedereen een eigen vest te geven. Dit betekent dat u wellicht zult moeten kijken naar zwemvesten voor kinderen en volwassenen. Het juiste zwemvest is onder andere afhankelijk van lichaamsformaat en -gewicht.

Voor iedereen zijn goede zwemvesten beschikbaar

Bij specialisten zoals Zeilkleding.nl vindt u voor iedereen goede zwemvesten. Met name voor kinderen is het belangrijk dat u het juiste type zwemvest kiest. Een vest voor volwassenen is namelijk al snel te groot voor kinderen. Wanneer kinderen een te groot vest dragen, is het risico aanwezig dat het vest uitgaat in het water of dat zij beklemd raken in het vest, met alle gevolgen van dien. Voor volwassenen is het juist weer belangrijk om te kiezen voor een vest met voldoende drijfvermogen. Zwemvesten voor kinderen hebben vaak een drijfvermogen van maximaal 40-50 kilo. Dit is voor de meeste volwassenen niet toereikend. U kunt uw zwemvesten bij de meeste specialisten online bestellen, maar als u voor de eerste keer vesten gaat kopen dan is het wellicht verstandig om dit in een winkel te doen. Hier heeft u dan de mogelijkheid om te passen en te vergelijken. Bovendien kunt u dan een beroep doen op de kennis van een ervaren verkoopmedewerker.

Ook direct bootschoenen passen

Gaat u op zoek naar een geschikt zwemvest voor iedereen, dan kunt u ook direct bootschoenen passen. Bootschoenen lijken misschien niet zo belangrijk, maar zij vervullen een duidelijke rol bij het voorkomen van ongelukken. Bootschoenen zijn namelijk specifiek ontworpen voor gebruik aan boord. Dit betekent dat bootschoenen zijn voorzien van extra grip om uitglijden te voorkomen.