Reikimagazine
Image default
Mode en Kleding

Zo vind jij een heren regenjas

Zo vind jij een heren regenjas

Waterdichte en ademende regenjassen zijn essentieel om droog en comfortabel te blijven bij nat weer. Waterdichte regenjassen vormen een barrière tussen u en de regen. De meest voorkomende vorm van waterdichtheid is een laminaat of coating die op de stof wordt aangebracht. Deze laag stoot water af, maar kan er ook voor zorgen dat de stof stug en minder ademend aanvoelt. Ademende regenjassen daarentegen zorgen ervoor dat uw lichaam warmte en vocht kan afvoeren en houden u toch droog. Ze hebben meestal een meer ontspannen pasvorm dan waterdichte regenjassen, waardoor ze ideaal zijn voor actieve bezigheden. Bij het kiezen van een regenjas is het belangrijk rekening te houden met zowel waterdichtheid als ademend vermogen. Zoek een jas met een waterdichtheid van minstens 5.000 mm en een ademend vermogen van 5.000g/m2/24h. Zo blijft u zelfs bij het natste weer droog en comfortabel.

Kies een regenjas met een capuchon om je hoofd droog te houden

Bij het kiezen van een regenjas dames is het belangrijk om niet alleen naar de stijl en de pasvorm te kijken, maar ook naar de praktische aspecten. Een van de belangrijkste kenmerken van een regenjas is de capuchon. Een goede capuchon houdt uw hoofd droog, zelfs in de zwaarste regenbui. Hij moet verstelbaar zijn, zodat u hem om uw gezicht kunt aantrekken om wind en regen buiten te houden. De capuchon moet ook gevoerd zijn, om uw haar en huid te beschermen tegen het natte weer. Bovendien houdt een regenjas met capuchon u eerder warm en droog, omdat hij uw hoofd en nek beschermt tegen de koude wind. Kies dus bij het uitzoeken van een nieuwe regenjas voor een jas met een capuchon die u droog houdt, ongeacht het weer.

Denk aan het gewicht van de regenjas

Bij het kiezen van een regenjas kind is het gewicht een belangrijke overweging. U wilt niet dat de jas zo zwaar is dat hij een last is om te dragen, maar u wilt ook niet dat hij zo licht is dat hij weinig bescherming biedt tegen de elementen. De beste regenjassen vinden een evenwicht tussen deze twee uitersten, en bieden voldoende warmte en bescherming zonder overdreven zwaar of omvangrijk te zijn. Een ander punt van overweging is het type stof waarvan de jas is gemaakt. Zware synthetische stoffen zoals Gore-Tex kunnen superieure bescherming tegen de regen bieden, maar ze zijn vaak veel zwaarder en minder comfortabel dan lichtere natuurlijke stoffen zoals katoen of linnen. Uiteindelijk is de beste regenjas voor u degene die de juiste balans vindt tussen gewicht, warmte en bescherming.

Zorg ervoor dat de regenjas genoeg ruimte heeft om er eventueel een laag onder te dragen

Een zware regenbui kan plotseling losbarsten en u doorweekt achterlaten als u niet bent voorbereid. Daarom is het belangrijk om een goede regenjas te hebben die u zelfs in de zwaarste regenbui droog houdt. Maar het is ook belangrijk dat uw regenjas ruim genoeg is om er eventueel een laag kleding onder te dragen. Een trui of licht jack houdt u warm, zelfs als u drijfnat wordt van de regen. En als u het te warm krijgt, kunt u altijd de buitenste laag uittrekken en om uw middel binden. Met een beetje planning kunt u zelfs bij het slechtste weer droog en comfortabel blijven.