Reikimagazine
Image default
Auto's en Motoren

Welke verzekeringen moet je jaarlijks nalopen?

In het leven heb je met bepaalde verplichtingen te maken. Zo moet je verplicht belasting betalen, moet je een autoverzekering afsluiten, moet je een zorgverzekering afsluiten en moet je je houden aan de geldende regels in ons land.

Door sommige van deze regels geef je echter veel geld uit. Daarbovenop komt nog eens dat je bepaalde risico’s in het leven zoveel mogelijk wilt beperken. Dat is dan ook één van de redenen waarom je verzekering afsluit. Maar, is het nou mogelijk om op deze verzekeringen jaarlijks te besparen? Ja, zeker. Het advies is om onderstaande verzekeringen jaarlijks na te lopen. Door deze verzekering jaarlijks na te lopen, kun je jaarlijks mogelijk geld besparen.

Zorgverzekering

Alle inwoners van ons land zijn verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Je moet hierbij de basisverzekering afsluiten, maar die verzekering kun je naar eigen wens aanvullen met aanvullende verzekeringen. Door jaarlijks deze verzekering na te lopen, kun je nagaan of de verzekering nog aansluit op jouw behoeften. Ook kun je mogelijk naar een andere zorgverzekering overstappen, waardoor je maandelijks geld kunt besparen.

Inboedel- en opslagverzekering

In de wereld van de inboedel- en opslagverzekeringen volgen de ontwikkelingen elkaar in hoog tempo op. Bovendien blijft de inrichting van jouw woning waarschijnlijk ook niet elk jaar hetzelfde. Check daarom ook goed jaarlijks de inboedel- en opslagverzekering!

Autoverzekering

Heb je op dit moment bijvoorbeeld een Allianz Direct autoverzekering? Dan kun je met deze verzekeringsmaatschappij contact opnemen. Je kunt aangeven dat je al jarenlang klant bent en dat je eigenlijk wel een korting verwacht. Krijg je deze korting niet? Dan kun je altijd nog overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij.

Kijk hierbij ook heel goed naar de dekking van de autoverzekering. Door voor een nét iets andere dekking te kiezen, kun je namelijk ook behoorlijk veel geld besparen. Geld dat je maandelijks weet te besparen, waardoor de jaarlijkse besparing flink omloopt. Dat is zéker het geval als je ook nog op bovengenoemde verzekeringen weet te besparen. Al met al dus voldoende reden om jaarlijks deze verzekeringen goed na te lopen!