Reikimagazine
Image default
Energie

Waarom kleine windmolens goed zijn voor het milieu

Kleine windmolens zijn een geweldige methode om de natuurlijke krachten om ons heen te benutten om energie op te wekken. Omdat wind eindeloos en hernieuwbaar is, kan het op verschillende manieren worden gebruikt. Je kunt het zelf winnen door een kleine windmolen te gebruiken. Om continu stroom op te wekken, moet je een kleine windturbine hebben. Kleine windmolen worden gebruikt om elektriciteit op te wekken uit bijna elke bewegende luchtbron, of het nu een windvlaag is op je veranda of een snel stromend beekje achter je achterdeur. Alle kleine windmolen vervullen in wezen dezelfde functie: het omzetten van kinetische energie (de beweging van de as) in mechanische energie (de rotatie van de as) en vervolgens in elektrische energie (de door de generator geproduceerde elektriciteit). Kleine windmolen zijn niet alleen verkrijgbaar in alle soorten en maten, maar zijn ook om verschillende redenen een uitstekende keuze.

Hoe werken ze?

Een elektromagneetspoel wordt over een reeks wieken gelegd om een kleine windturbine te creëren. Wanneer een windmolenblad in contact komt met de spoel, wordt een elektrische stroom opgewekt, die vervolgens wordt opgeslagen in een batterij of naar het elektriciteitsnet wordt gestuurd. Kleine windmolen worden vaak gebruikt om afgelegen huishoudens van stroom te voorzien waar het elektriciteitsnet beperkt of onbestaande is. Ze kunnen ook worden gebruikt om afgelegen batterijen van stroom te voorzien, zoals telecommunicatietorens of onbemande beveiligingscamera’s.

 

Kleine windmolen hebben een aantal voordelen ten opzichte van zonnepanelen: – De onderhoudskosten zijn veel lager dan bij zonnepanelen. – Ze kunnen stroom opwekken in een groter aantal weersomstandigheden, ook in gebieden met weinig zonlicht. – Je kunt de turbine zo nodig oriënteren of verplaatsen om de prestaties te maximaliseren. – Je kunt ze bijna overal plaatsen, bijvoorbeeld op het dak of het balkon.

Een goede kleine windmolen

Voordat je een kleine windturbine koopt, moet je rekening houden met je budget, de hoeveelheid ruimte die je hebt en de hoeveelheid energie die je nodig hebt. Kleine windmolen zijn er in verschillende ontwerpen. Zorg ervoor dat de turbine een hoog energieniveau heeft, zodat hij zoveel mogelijk energie kan opwekken. Alvorens te kopen, kun je een windturbinecalculator gebruiken om het model te bepalen dat je nodig hebt op basis van je  locatie en stroomvereisten. Bekijk de website van EAZwind voor handige tips.