Reikimagazine
Image default
Verbouwen

Waar moet je aan denken als je een kot gaat verbouwen?

Als jij van plan bent om te gaan verbouwen is het belangrijk dat je met een aantal dingen rekening houdt. Je kot verbouwen zal je namelijk relatief veel geld gaan kosten en je zult een hoop dingen moeten regelen. Zo zul je er onder andere voor moeten zorgen dat alle benodigde spullen op tijd aanwezig zijn en je experts inhuurt om de verbouwing te doen. In dit artikel kun je wat meer vinden over alles wat jij moet weten over het verbouwen van je kot.

De kosten die je kunt maken

Wanneer jij gaat verbouwen is een van de eerste dingen die je moet doen een budget bepalen. Door dit te doen aan het begin van de verbouwing kun jij een betere inschatting maken van hoeveel geld je aan elk onderdeel van het proces uit kunt geven. Op deze manier is de kans een stuk kleinere dat je aan het einde van de verbouwing ver over het budget heen bent gegaan. Er komen bij het berekenen van de kosten een hoop dingen kijken en de kans is groot dat je wat over het hoofd ziet. Vandaar dat het belangrijk is dat je een deel van het geld apart houdt voor onverwachte kosten. Je kunt bijvoorbeeld het huren van een container snel over het hoofd zien. Een gesloten container huren is bij een verbouwing van een groot belang om het afval weg te krijgen. Hiermee voorkom je dat je zelf meerdere keren op en neer moet rijden. 

Het aanvragen van een vergunning

Voordat je kunt gaan beginnen met het  verbouwen van je kot is het ook van belang dat je gaat kijken naar of jij een vergunning nodig hebt. In sommige gemeentes is het namelijk verplicht om een vergunning aan te vragen voordat je gaat verbouwen. Het is verstandig om hierbij rekening te houden met een behandeltermijn van rond de twee maanden. Zorg er dan ook voor dat je hier op tijd mee aan de slag gaat. Het is namelijk vervelend als jij alles hebt geregeld en gepland en het dan blijkt dat je alles twee maanden uit moet stellen. Ook is het na goedkeuring van de verbouwing van belang om de buren op de hoogte te stellen van de verbouwing. Vaak zal er namelijk veel geluid bij komen kijken, waar de mensen in je straat last van kunnen hebben.

https://www.renewi.com/nl-be/zakelijk/diensten/afvalinzameling/gesloten-containers