Reikimagazine
Image default
Winkelen

Platina verlovingsring

De naam platina is afgeleid van de Spaanse term ”Platina del Pinto”, wat ”het kleine zilver van de Pinto rivier” betekent. Het is een uitstekende optie als je opzoek bent naar een witte verlovingsring. Je kunt je verlovingsring ook gebruiken als trouwring. Dit betekent dat je maar één keer een ring zult uitzoeken en het ook direct goed moet doen. Aangezien je de ring voor een lange tijd dagelijks zult dragen, is het belangrijk om een duurzame ring uit te zoeken die niet snel beschadigt. Platina is niet alleen erg sterk, maar ook hypoallergeen. Het levert geen of weinig allergische reacties op. 

 

Zeldzaam en zuiver

Platina is de meest zeldzame edelmetaal op aarde. Daarom zijn deze ringen ook duurder. Ze hebben een speciale aantrekkingskracht vanwege hun zeldzame, duurzame en pure kwaliteiten. Het platinagehalte moet minstens 95% zijn, wat betekent dat het bijna in haar zuiverste vorm wordt gebruikt. Volgens de wetgeving heeft een ring met een verwerking van meer dan 0,5 gram een keurmerk nodig. 

 

Op maat gemaakt

Het is ook mogelijk om een platina verlovingsring geheel op maat te laten maken. Het werken met platina is vrij moeilijk, dus het is dan ook verstandig om een deskundige in platina uit te zoeken. Een op maat gemaakte ring geeft je de gelegenheid om die unieke, perfecte verlovingsring te maken. Het is niet alleen leuk om te doen, maar jij bent  gegarandeerd de enige met jouw verlovingsring. Werk met een professionele, persoonlijke juwelier die jou met zijn deskundigheid kan begeleiden. 

 

Aan welke hand past de ring

Als de ring is uitgekozen, blijft er nog maar één vraag over; aan welke hand draagt je partner de ring? Vroeger werd de verlovingsring aan de ringvinger van je linkerhand gedragen. Behalve door de Katholieken; die droegen het aan de rechterhand. Tegenwoordig beslis je zelf aan welke kant je de ring wilt dragen. Terwijl ze in het verleden de verlovingsring naar de andere hand verplaatsten, is dit ook geheel aan jou. Kies je voor een aparte trouwring, dan kan je de verlovingsring opbergen, of naast je trouwring dragen.  

 

Palladium

Palladium is een mooi en duurzaam materiaal die ook tot de platinagroep behoort. Het is echter stukken goedkoper dan platina. Als je de verschillende metalen in de hand houdt, kun je het verschil ook echt voelen; palladium is lichter in gewicht dan platina. Ben je op zoek naar een goedkopere ring, dan is palladium een uitstekend alternatief.