Reikimagazine
Image default
Sport

Personal trainer worden?

Tegenwoordig zijn personal trainers ontzettend populair. Een abonnement voor de sportschool is niet meer genoeg en de vraag naar personal trainers is de afgelopen jaren erg toegenomen. Zij kunnen het verschil maken door mensen te helpen hun persoonlijke doelen te behalen en te motiveren. Ben jij vaak in de sportschool te vinden en vind je het zelf ook leuk om mensen te helpen met sporten? En vind jij alles wat met sport en voeding te maken heeft ook enorm interessant? Dan is de baan personal trainer misschien wel voor jou! Maar hoe word je personal trainer en waar moet je allemaal rekening mee houden? Dat ontdek je hier!

Wat doet een personal trainer?

Een personal trainer is iemand die mensen persoonlijk begeleidt op het gebied van voeding en sport en mentale gesteldheid.  Hij of zij heeft verstand van de fysieke gesteldheid en weet wat de beste manier van trainen is, verschillend per persoon. Daarnaast voorziet een personal trainer je van een persoonlijk trainingsprogramma en meestal ook een voedingsschema passend bij jouw wensen en doelen. Bovendien krijg je een stukje persoonlijke aandacht zodat je op al deze vlakken wordt ondersteund en gemotiveerd blijft om je einddoel(en) te behalen. Ook kunnen veel personal trainers je helpen met blessures en pijnklachten.

Waarom personal trainer worden?

Je werk is een groot deel van je leven, dus waarom niet van je passie je baan maken? Daarnaast is er ook een toenemende vraag naar personal trainers. Ze worden steeds populairder dus genoeg mogelijkheden voor jou om aan klanten te komen en aan het werk te gaan. Hoe mooi is het om andere mensen te helpen om fitter te zijn, zelf fit zijn en daarnaast nog geld te verdienen?

Personal training

Hoeveel verdient een personal trainer?

Een personal trainer verdient tussen de 1900 – 2900 euro per maand. Het salaris hang af van verschillende factoren namelijk; ervaring, opleiding en van het feit of je in loondienst werkt of zelfstandig.

Heb je een personal trainer opleiding nodig om er één te worden?

Het antwoord hierop is nee. In principe kan iedereen zich aanmelden voor de kamer van koophandel maar het beste is om wel een personal trainer opleiding of cursus te volgen om mensen persoonlijk te kunnen begeleiden. Het kan namelijk zo zijn dat je niet serieus wordt genomen of niet wordt aangenomen als je je eigen bedrijf start of in loondienst gaat werken. Bovendien zal dit ook resulteren in een lager salaris en is er een kans dat je cliënten gevaar lopen omdat je niet alle gezondheidsgevolgen goed kan inschatten. Dat wil je natuurlijk niet op je geweten hebben.