Reikimagazine
Image default
Woning en Tuin

Hou je van Scandinavische invloeden?

Wij als Nederlander kunnen ons goed vinden met Scandinavische invloeden. Producten uit Scandinavië staan bekend om hun minimalistisch uiterlijk en degelijke kwaliteit. Kenmerken van Nederlanders komen dan ook meer overeen met Scandinavië dan met het ‘gedramatiseerde en over the top’ Amerika. Natuurlijk zijn er ook veel Amerikaanse invloeden in Nederland te vinden, maar nog meer van onze Noordelijke bovenburen. Zo verkopen we een aantal Scandinavische merken in Nederland, onder andere Bloomingville. Dit merk, afkomstig uit Denemarken kenmerkt zich door haar sfeervol Scandinavisch design. Zij verkoopt een groot assortiment van woonaccessoires. De producten van dit merk zijn te vinden op de site van HK Living. Je hebt dan een keuze uit meer dan 1.000 verschillende artikelen. Alle meubels kenmerken zich door een doorleefd uiterlijk. Hier komt dan ook het minimalistische en simplistische aspect weer naar voren.

 

De hele collectie

Ieder seizoen brengt dit Scandinavische merk een nieuwe collectie aan meubels uit. Dit merk weet heel goed in te spelen op de huidige woontrends. De oprichter van dit Scandinavische merk, Betina Stampe, heeft het merk in 2020 opgericht. Door haar enorme toewijding en passie is het merk 20 jaar later wereldwijd bekend. Na de oprichting in Denemarken heeft ze de Amerikaanse markt betreden en wel met succes! Amerikanen ontvingen Scandinavische invloeden met open armen! Ze waren zo succesvol dat ze dochterondernemingen zijn gestart. Speciaal voor kinderen hebben ze de dochteronderneming MINI geopend. Ook deze dochter onderneming heeft vele successen geboekt en snel haar intrede gemaakt op de internationale markt. Ook deze dochter onderneming brengt ieder seizoen een nieuwe collectie uit.

 

Succesvolle merken groeien!

Omdat het bedrijf van Betina Stampe ontzettend snel groeide, kreeg zij in 2014 de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij de Regent holding. Door onderdeel te zijn van deze holding was er de mogelijkheid om exponentieel te groeien als een multi-merk met creatieve collecties. Deze enorme groei vond plaats in 2018. Een nieuwe dochteronderneming van het merk is Illume. Illume is een merk dat alles in huis heeft voor een lekkere geur in huis. Dit laat zien dat het Scandinavische merk verder gaat dan alleen producten, ze willen een gehele beleving creëren. Alle producten van Illume zijn organische en puur, zo speelt dit bedrijf continu in op de trends van de toekomst. Milieubewust en beleving zijn geen onbekende begrippen bij deze trendsetters!