Reikimagazine
Image default
Mode en Kleding

Hoe weet je of je Havaianas origineel zijn?

Havaianas heeft altijd een anti-namaak beleid gevoerd sinds het begin in 1962, toen het allereerste paar Havaianas flip-flops gemaakt werd. Ondanks onze toegewijde inspanningen om dit wereldwijde probleem te bestrijden, gelieve in gedachten te houden dat er Havaianas namaakproducten zijn die aan klanten aangeboden worden, vaak op websites en vooral veilingsites.

Hoe kan men namaakversies van Havaianas opsporen?

– Om er zeker van te zijn dat u enkel echte Havaianas producten koopt, wanneer u online koopt, let dan op boodschappen als “goedkopere Havaianas” of “voordelige Havianas”: dit zijn namaak Havaianas.

– Echte producten zijn nooit verkrijgbaar bij straatverkopers, op markten of bij niet-geautoriseerde verkooppunten. Als je op zo’n plaats een paar koopt, is de kans groot dat het om een imitatieproduct gaat.

– Alle Havaianas producten zijn gemaakt of ontworpen in Brazilië. Dus als het product niet in Brazilië is gemaakt of ontworpen en als zodanig op het etiket is aangegeven, kan het een namaakproduct zijn.

– Kijk altijd naar het echtheidslogo op elk Havaianas product dat u koopt!

– Havaianas worden gemaakt volgens een gepatenteerde formule die bestaat uit een mengsel van rubber – ze ruiken niet, ze verliezen hun vorm niet en zijn ademend – namaakproducten zijn herkenbaar omdat ze slecht gemaakt zijn.

Als u niet zeker bent van hun herkomst, neem dan contact met ons op en wij vertellen u graag of de winkel waar u geweest bent een erkende winkelier is.

Imitaties kunnen gevaarlijk zijn

Havaianas schoeisel wordt gemaakt volgens hoge kwaliteitsnormen en is niet te vergelijken met de slechte makelij van niet-authentieke koopwaar. De originele producten worden vervaardigd volgens een specifieke rubberformule die een hoog niveau van comfort en veiligheid garandeert.

Wees voorzichtig omdat Havaianas namaakproducten niet aan deze gezondheids- en veiligheidsnormen voldoen, ze kunnen uitslag of andere ernstige huidirritatie veroorzaken bij het dragen ervan.

Namaak is een misdaad

Namaak is illegaal. Het heeft een aanzienlijke impact op de wereldeconomie en veroorzaakt het verlies van duizenden banen.