Reikimagazine
Image default
Cadeau

Advies om je vriendin ten huwelijk te vragen

Voordat je aan de trouwplannen kan beginnen moet je natuurlijk een aanzoek doen. Dat is een belangrijke stap voor elke man. Want in je achterhoofd spookt misschien een kans dat ze ‘nee’ zegt. Lees daarom snel onderstaande tips om de kans op een ‘ja’ te vergroten.

Huwelijksaanzoek tips

Zoek een geschikte locatie

Een huwelijksaanzoek doe je meestal niet in de woonkamer. Zoek dus een locatie die een speciale betekenis heeft voor jullie beide, zoals het hotel waar jullie eerste weekendje weg plaatsvond, of de plaats waar jullie elkaar voor het eerst ontmoet hebben. 

Bij de keuze van de locatie moet je ook rekening houden met het aantal kijklustigen. Sommige mensen houden ervan om een aanzoek te doen met veel volk errond, andere houden dit liever privé. Zorg dat je vriendin op dezelfde lijn zit.

Koop een verlovingsring

Als er één ding is dat absoluut niet mag ontbreken wanneer je je vriendin ten huwelijk vraagt, dan is het wel een verlovingsring. Deze ring maakt het aanzoek namelijk ‘echt’. Verlovingsringen in goud blijven de meest gekozen optie, hoewel je ook voor een zilveren exemplaar kan gaan (die zijn meestal een beetje goedkoper). 

Tip; heb je geen idee welke stijl verlovingsring je moet kopen? Neem dan eventueel een familielid of vriendin van je aanstaande bruid mee, of laat je adviseren door de juwelier. 

Wacht niet te lang

De dag van het aanzoek ben je waarschijnlijk zenuwachtig. Daarom is het een goed idee om de vraag niet te lang uit te stellen. Dat zorgt alleen voor meer stress. Neem de spanning weg en ga ervoor!

Vind de juiste woorden

Heel wat mannen schrijven een kort tekstje op een stukje papier als een soort van spiekbriefje tijdens het aanzoek. Als de zenuwen de overhand nemen, kunnen ze hierop terugvallen. Anders sta je misschien met je mond vol tanden…

Quality time na het aanzoek

Vergeet niet om samen wat quality time door te brengen na het huwelijksaanzoek. Geniet na met een glaasje champagne, of boek een privésauna met z’n tweetjes. Het is ook een goed idee om het aanzoek in te plannen op een dag dat je erna een dag vrij bent. 

Spijtig, maar het perfecte aanzoek bestaat niet

Het perfecte huwelijksaanzoek is een mythe. Er kan altijd iets foutgaan. En soms reageert je geliefde anders dan verwacht. Bovendien zijn er een heleboel factoren die je niet in de hand hebt, zoals het weer. Stop dus met piekeren over het waar/wanneer/hoe en doe het gewoon.