Health / Alternative

Overstappen op elektrisch roken

Een elektrische sigaret is, zoals het woord eigenlijk al zegt, een sigaret waarmee je elektronisch kunt roken. Dit is een iets betere variant dan het gewone roken met tabak. Het beste is natuurlijk om definitief ermee te stoppen, maar voor degenen die daar moeite mee hebben zijn er diverse alternatieven om te stoppen met roken, zoals nicotinepleisters, nicotinekauwgum, acupunctuur, maar ook bijvoorbeeld hypnotherapie. De e-sigaret is in eerste instantie bedoeld voor mensen die van het traditionele roken af willen. Als je helemaal geen roker bent, is het aan te raden om ook niet aan de elektrische sigaret te beginnen. Voor de rokers is het wellicht handig om te beginnen met de wegwerpvariant van de elektrische sigaret om erachter te komen of het iets voor hen is.

Voordelen van e-smoken
Het voordeel van elektrische sigaretten is dat er minder schadelijke stoffen in je lichaam komen, zoals teer en verbrandingsgassen. Het is een goede manier om het nicotinegehalte geleidelijk af te bouwen. Als het goed is, zul je merken dat het beter met je gaat. Bovendien tast de elektrische sigaret jouw geur- of smaakvermogen niet aan.

Hoe werkt het?
De elektrische sigaret werkt op basis van een vloeibare vulling die door middel van opwarming wordt verdampt. Het opwarmen van de vloeistof gebeurt door een verwarmingselement in de sigaret die op een batterij werkt.

 

http://www.ea-sigaret.nl/e-smoker-kopen-online-of-in-winkel/