Gezondheid

Life coaching in tijden als corona

 

Life coaching?’ Het een of het ander. ‘Wat is dat precies?’

Coaching is een Engelse term die is ontstaan ​​in 1885 en staat voor de verzorging, het advies en de training van een atleet. De trainer brengt kennis, vaardigheden en capaciteiten bij om hem te helpen een specifiek doel te bereiken.

En zo is het met life coaching, alleen dat het niet om succes op het veld gaat, maar in het echte leven, niet om sportieve doelen maar om persoonlijke doelen en dromen waarin we onze vervulling en betekenis in het leven vinden.

Life coaching is een persoonsgerichte discussie waarin de coach zijn cliënten ondersteunt bij het ontwikkelen van hun potentieel en het aanbrengen van positieve veranderingen in een of meer levensgebieden.

Wie weet dat niet? We zijn eigenlijk vastbesloten om meer te sporten, gezonder te eten of meer tijd met het gezin door te brengen – en dat kan nog steeds niet. Of we hebben verandering nodig, maar we weten niet echt wat, wanneer, hoe en waar. Als we ons niet bewust zijn van onze waarden en doelen, leven we er naar en bevinden we ons in situaties of situaties waar we ontevreden over zijn. We worstelen om te werken, zijn ongelukkig in het partnerschap of hebben moeite om de juiste beslissingen te nemen. Vaak zijn het ook ingrijpende levensgebeurtenissen of de overgang naar een nieuwe levensfase die een nieuwe oriëntatie vereisen.

https://www.jouwlifecoach.be