Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Led lampen zoals de led T5 voor op het kantoor

Ben jij verantwoordelijk voor de inrichting en het onderhoudt van het kantoor? Dan zal je onwaarschijnlijk door hebben gehad hoeveel verschillende kostenposten er zijn. Vooral als het gaat om het elektriciteitsverbruik dan lopen de kosten vaak snel op. Gelukkig is er met de komst van led verlichting een goede manier ontstaan om veel geld te besparen op het kantoor: door gebruik te maken van led t5 lampen op het kantoor kan je heel veel kosten drukken.

Toch zijn heel veel mensen nog niet bekend met dit type verlichting. Daarom hebben wij een aantal handige dingen summier genoteerd.

 

Hoe gebruik je de led T5 op kantoor?

 

De led t5 lamp is een hele speciale lamp als het gaat om led verlichting. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van normale led lampen, en zult dan ook inzien dat deze niet altijd even handig zijn op het kantoor.

Het verlichten van een kantoor komt eigenlijk neer op een hele eenvoudig principe: Je moet een grote oppervlakte voor een langdurige tijd iedere dag verlichten. Omdat je niet al te vaak alle lampen wilt vervangen gebruik je geen normale lampen, maar juist lampen zoals de tl-buis. De led t5 is de led lamp tegenhanger van de klassieke tl-buis. Maar in tegenstelling tot zijn verouderde voorganger deelt hij geen van de nadelen maar wel alle voordelen. Zo knippert het niet voor gebruik en produceert het geen hitte of zoemend geluid. Maar het belangrijkste voordeel is toch wel de grote besparing die de led t5 op kan leveren

 

Hoeveel kan je besparen met deze led lampen op het kantoor?

 

Een normale tl-buis heeft een respectabele levensduur van ongeveer 5.000 tot 10.000 branduren. Dit is goed voor ongeveer 1-2 jaar bij normaal gebruik. De led T5 daarentegen gaat ruim 50.000 branduren mee. Hiermee hoef je dit type verlichting slechts eens per tien jaar te vervangen. Dat is een grote bespaar post, vooral als de installatie extern uitbesteed wordt.

Een ander groot voordeel van deze verlichting is hoe weinig stroom het gebruikt om genoeg licht op te wekken. Doordat goedkope led lampen bijna geen stroom verliezen bij het opwekken van licht het je niet alleen geen last van warmteontwikkeling, er is ook veel minder stroom nodig om een normale hoeveelheid licht te genereren. Led verlichting zorgt dan ook gemakkelijk voor een besparing van 50% op jaarbasis als je kijkt naar de stroomkosten voor verlichting, iets dat een grote factor speelt bij ruimtes zoals een kantoor.

https://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-tl-t5.html

Gerelateerde artikelen

De voordelen van ecologische schoonmaakmiddelen

Body tec Training | EMS training

Alles over het fenomeen Reiki