Reikimagazine
Image default
Zorg

Laat uw dyslexie of die van uw kind professioneel behandelen

Het hebben van dyslexie is erg vervelend. Gelukkig kunt u de dyslexie laten behandelen. Alvorens er over kan worden gegaan op een behandeling, moet er eerst worden onderzocht of er daadwerkelijk sprake is van (een vorm van) dyslexie. Het kan namelijk ook zo zijn dat u of uw kind een ander probleem heeft waardoor er een taalachterstand is ontstaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ADHD, waardoor uw kind zich tijdens de les misschien minder goed kan concentreren. Als dit het geval is kan er beter naar een andere oplossing gekeken worden dan dat er een dyslexie behandeling wordt gestart. Dyslexie behandelen heeft dan namelijk weinig nut. Gedegen onderzoek is daarom erg belangrijk.

Dyslexie laten behandelen mét vergoeding

Voor dyslexie onderzoek en een dyslexie behandeling kunt u terecht bij een dyslexie instituut. Het voordeel van een instituut is dat de medewerkers op een instituut zich gespecialiseerd hebben in zowel onderzoek naar als behandelmethodes voor dyslexie. Als u zich bij een dyslexie instituut, zoals bijvoorbeeld Trivers – Dyslexie Instituut Roosendaal aanmeldt, dan kunt u recht hebben op een vergoeding. Uw kind moet, om voor een vergoeding in aanmerking te komen, wel aan een aantal eisen voldoen.

Recht op een vergoeding

U heeft recht op een vergoeding als uw kind aan een aantal eisen voldoet. Uw kind mag bijvoorbeeld niet ouder dan twaalf jaar zijn en er mogen geen andersoortige problemen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld ADHD. Verder moet er vanuit de school ook al het een en ander aan het probleem zijn gedaan. Als dit echter geen resultaat had, dan zou u zich tot een dyslexie instituut kunnen wenden. Mocht uw kind niet aan alle eisen voldoen, dan kan het toch zijn dat uw kind wel last heeft van dyslexie. U kunt uw kind in dat geval gewoon laten behandelen op een dyslexie instituut. Wel zult u de behandeling dan zelf moeten bekostigen.

https://dyslexieinstituutroosendaal.nl

Gerelateerde artikelen

Een aangepaste toiletstoel van hoge kwaliteit bestelt u hier

Een broedmachine kopen bij een van Nederlands beste dierspeciaalzaken

Een leuke en leerzame dag op een zorgboerderij in de buurt van Dordrecht