Reikimagazine
Image default
Health / Alternative

Hang E27 led lampen in je huis

Bespaar nu, hang E27 LED Lampen in je huis!

Als je nog veel oude lampen hebt hangen in huis wordt het misschien tijd om alles in één keer te vervangen met E27 LED lampen. Het is een investering die je snel kunt terugverdienen. Hoe kun je besparen met “dure” lampen?

Het verbruik van E27 LED lampen ligt veel lager dan bij reguliere lampen met gloeidraad. Je voelt dat ook aan de lamp, je verliest veel minder warmte. LED lampen gaan beter om met de energie en zetten meer om naar licht. Een lamp van 2,5 Watt kan een lamp van 25 Watt vervangen. Door de toegepaste techniek en de kleurtemperatuur kun je niet simpelweg een factor 10 toepassen. Kijk altijd naar de beschrijving van de E27 LED lamp waarbij de lichtopbrengst wordt aangegeven.

Die energiebesparing heeft twee grote voordelen. Als eerste zul je dat snel gaan merken op de energierekening. Al die lampen in huis verbruiken gezamenlijk veel stroom, als je alle lampen vervangt door E27 LED lampen zul je dat verschil snel merken. Daarnaast is er ook veel minder warmteontwikkeling. Dat is handig in een warme zomer, en het is ook een stuk veiliger.

Toen E27 LED lampen voor het eerst op de markt kwamen waren mensen niet altijd enthousiast over de kleur. Nu kun je kiezen uit verschillende kleurtemperaturen, van heel warm en gezellig tot heel koel wanneer je moet werken en fel licht nodig hebt.

Je hoeft verder niets te veranderen. E27 LED lampen gebruiken gewoon 230V en de fitting is ook hetzelfde. Een grote fitting wordt aangeduid als E27, kijk op de verpakking voor de juiste maat.

http://www.leds-depot.be/led-230v/e27-led-lampen.html

Gerelateerde artikelen

Tennisarm zelf behandelen

Gezonde binnenlucht inademen dankzij een goede luchtreiniger

Laserontharing benen