Health / Alternative

Gerookte ham met vloeibare rook, net zo lekker maar dan gezonder

Vroeger werd het roken van vlees vooral gebruikt voor het verlengen van de houdbaarheid, net als bij pekelen. Tegenwoordig doen we het vooral voor de smaak. De traditionele manier van roken boven een houtvuur is echter een beetje achterhaald en om eerlijk te zijn ook niet heel gezond. Rook, as en teer kunnen het vlees binnendringen en dat is natuurlijk erg slecht voor de gezondheid. Door vloeibare rook te gebruiken kunt u echter dezelfde smaakervaring beleven, zonder dat u de kans loopt dat schadelijke stoffen in uw voedsel terecht komen. Ook de klassieke kleur die gerookt vlees oplevert, blijft door het kopen van een liquid smoke gewoon behouden.

Geen schadelijke stoffen in vloeibare rook

Vloeibare rook bevat absoluut geen schadelijke stoffen terwijl een houtvuur grote hoeveelheden CO2 en teer uitstoot. Daarom is vloeibare rook goed voor het milieu, zowel binnen als buiten uw lichaam. Probeer daarom eens de vloeibare rook van Red Arrow. Dit is een vloeistof die in een rookkast kan worden verneveld en in de resulterende rookwolk kunt u vlees net zo goed roken als op de traditionele manier, maar dan zonder de schadelijke effecten. Bij Smoky Light B.V. kunt u de liquid smoke kopen en uitproberen. U zult merken dat de smaak van vlees dat op deze manier wordt gerookt van de dezelfde kwaliteit is als van producten waarbij dat op de traditionele manier is gedaan.

Verbeter de kwaliteit door een rookkast met liquid smoke te kopen

Een rookkast kunt u aanschaffen wanneer u uw eigen vlees wilt kunnen roken. Dat is lekker makkelijk omdat je deze vervolgens kunt vullen met vloeibare rook. Bovendien loopt u met een traditioneel vuur de kans dat schadelijke stoffen zoals teer in het vlees terecht kunnen komen. Door een liquid smoke van Red Arrow te kopen voorkomt u dat en kunt u bovendien in een rookkast uw vlees prima roken. Dat maakt vlees roken met liquid smoke niet alleen een stuk gezonder, maar ook een stuk makkelijker, aangezien u het gewoon binnenshuis kunt doen. Probeer het nu en ervaar zelf de voordelen van vloeibare rook.